8.6 C
Apeldoorn
zaterdag 20 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Antwoorden vinden tijdens Plaat Dagen

ROSMALEN – Zagen, frezen, boren, kantenaanlijmen en schuren, op 18 en 19 mei stonden alle soorten plaatbewerkingen centraal bij De Groot Bewerkingsmachines. Opvallend was dat niet de machines de hoofdrol speelden, maar juist het gesprek met elkaar het meest waardevol werd gevonden. Een uitgebreide kennisstraat, klantverhalen en een flink team van De Groot zelf stonden klaar om de vragen van meer dan 150 bedrijven te beantwoorden.

Luuk, Kaming, Stijn en Serkan, alle vier hebben ze in de afgelopen jaren het traineeship ‘Automation’ doorlopen bij De Groot. Een intensief traject waarbij ze klaargestoomd werden om creatieve automatiseringsoplossingen te bedenken voor de klanten van De Groot. Tijdens de Plaat Dagen verzorgden ze demonstraties en kregen ze zelfs een eigen stand in de kennisstraat, midden tussen partijen als PaletteCAD, IronCAD (Dynfos Business Solutions) en Vectorworks (Design Express). Dat er behoefte is aan dit soort talent in de markt is wel duidelijk. Het team is bijna twee dagen continu in gesprek geweest.

Automatisering de norm

Personeel blijft een hoofdpijndossier in de markt. Zowel personeel krijgen als personeel houden staat bovenaan de prioriteitenlijst van veel ondernemers. In de kennisstraat is bij Koninklijke CBM personeel toch meestal het onderwerp van gesprek en ook in de klantverhalen van 1573 Hout en Frits de Jong Interieurbouw zijn de frustraties op dit vlak merkbaar.
Door te kiezen voor automatisering in de vorm van bijvoorbeeld een automatische in- en uitvoer, automatisch labelen en retoursystemen proberen de ondernemers zoveel mogelijk repeterend werk uit de werkplaats te halen. Waar De Groot vroeger ondernemers nog echt moest overtuigen van deze oplossingen, lijkt het op de Plaat Dagen dat ze vooral zoeken hoe ze deze oplossingen binnen hun budget en ruimte kunnen passen.

Kennisstraat

De Groot komt veel toeleverende bedrijven tegen in dezelfde branche. Speciaal voor de Plaat Dagen heeft De Groot daarom een kleine selectie van deze bedrijven uitgenodigd. Niet alleen kregen ze een plek in de Plaatbewerking Kennisstraat, maar ook werden er gezamenlijk demonstraties gegeven. Ostermann verzorgde kantenband, DecoLegno plaatmateriaal, Leitz en KMWE gereedschap en Intelligent Fixings de Peanut plaatverbinder.
De nieuwste samenwerking van De Groot is met start-up Cutr. Dit bedrijf biedt een platform waarop aanbieders en producenten van CNC-opdrachten elkaar vinden. Met de software van Biesse heeft de gebruiker op dit platform een streepje voor, aangezien de tekeningen van Cutr heel makkelijk ingelezen kunnen worden in Biesse bSolid software.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X