20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

VHG verwelkomt eerste gemeente als associé-lid

EDE – De gemeente De Fryske Marren (Joure) is de eerste gemeente die zich als associélid bij Koninklijke VHG heeft aangesloten.

 

Het associé-lidmaatschap van VHG bestond al langer voor scholen. De VHG Ledenraad besloot in november 2023 dat per 1 januari 2024 ook gemeenten en andere maatschappelijke organisaties die gelieerd zijn aan de groene branche associé-lid kunnen worden. Hiermee streeft VHG meer verbinding en kennisuitwisseling na met potentiële ketenpartijen. Ook versterkt de vereniging zo de samenwerking voor de (gezamenlijke) opgave en uitdagingen, namelijk: het creëren van meer ruimte voor groen in de leefomgeving, meer betrokkenheid van groenprofessionals aan de voorkant van het ontwerp- en bouwproces en de beschikbaarheid van voldoende en goede groenprofessionals.

 

Wederzijds voordeel

Om de groene transitie zowel kwalitatief als kwantitatief goed te realiseren, is meer verbinding tussen gemeenten en hoveniers en groenvoorzieners belangrijk. Beide partners profiteren van meer inzicht in elkaars werelden, doelen en kennis. Zo wordt de samenwerking ook beter. “Vergroenen doe je samen”, aldus VHG-directeur Marc van Rosmalen. “Daar hebben we alle partijen die actief zijn in het openbaar en particulier groen bij nodig. We zijn dan ook verheugd dat we de gemeente De Fryske Marren als associé-lid vanuit de gemeenten mogen verwelkomen. We hopen uiteraard dat er nog vele gemeenten, maatschappelijke organisaties en scholen zullen volgen.”

 

Samen sterk

De gemeente de Fryske Marren (Joure) is een gemeente die ruim 80 procent van de werkzaamheden zelf uitvoert. De ruim tachtig medewerkers onderhouden 53.000 bomen en verzorgen de aanleg en het onderhoud van 29 hectare openbaar groen. Daarnaast is er nog het onderhoud van 49 natuurgrasvelden en 6 kunstgrasvelden. “Zowel onze gemeente als de hoveniers en groenvoorzieners lopen in de uitvoering tegen dezelfde problemen aan”, vertelt Harmen de Roo, hij is teammanager wijkbeheer bij de Gemeente De Fryske Marren. “Denk hierbij aan de klimaatverandering, innovatie in het groen, aanschaf van (elektrisch) materieel en het opleiden van en vasthouden van vakbekwaam personeel. Gezamenlijk staan we sterker in deze ontwikkelingen.”

 

Actief betrokken

De Fryske Marren kan als associélid (deels) actief deelnemen aan diverse VHG-bijeenkomsten en ontvangt de digitale nieuwsbrief en het VHG Magazine. Ook zijn er diverse mogelijkheden om gebruik te maken van het beeldmerk ‘Associé-lid van Koninklijke VHG’. Daarmee kan de gemeente laten zien actief betrokken te zijn bij hét landelijke netwerk van groenprofessionals. Een associé-lid heeft geen stemrecht binnen de vereniging.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X