14.5 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Theaterzaal De Valkaart

OOSTKAMP – De oude theaterzaal De Valkaart  in het Belgische Oostkamp dateerde van 1994, een update drong zich dus op. De verbouwing startte in maart 2022 en werd in januari 2023 voltooid.

De gemeente Oostkamp koos voor hedendaagse zaal met mooie en frisse look, ontworpen door Bureau Adam van Antwerpen. Uitvoering werd toevertrouwd aan de firma Detrac, algemene bouwonderneming met geïntegreerde timmerfabriek..

Voor de architect en opdrachtgever was het beste akoestisch comfort voor veelzijdig gebruik van deze schouwburg van groot belang. Tegelijk  moest de hoogwaardige akoestische oplossing ook passen in een duurzaam en eigentijds theaterontwerp. Uiteindelijk werd gekozen uit de vele akoestische oplossingen van Triplaco voor een nieuw gelanceerde product: Ls m:  massieve latten Hévéa op zwart akoe vilt.

Deze innovatieve plaat Ls m bestaat uit een basisplaat van een akoestisch zwarte hoogwaardige BICO PET viltplaat van 12 millimeter dikte (2400gr/m²) met hoogwaardige absorptieprofiel. Daarop zijn massieve Hévéa latten verlijmd van 31 millimeter breedte en 18 millimeter hoogte. Tussen deze latten is een intersectie van 18 millimeter. Dit zorgt enerzijds voor garantie van maximale absorptie en een zeer rustige esthetiek door dat de breedte van de tussenvoeg dezelfde is als hoogte van de lat namelijk 18 millimeter. Hierdoor krijgt de wand een massieve look vanuit verschillende kijkhoeken en toch is er een breedband hoogabsorptief profiel van deze wand. Bijhorende Hévéa platen werden gebruikt voor deurkaders, inliggende handgrepen met geïntegreerde LED verlichting. Kortom een volledig geïntegreerde oplossing was mogelijk met verschillende plaatmaterialen van Triplaco.

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. De oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Print Acoustics werkt samen werken samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken.

De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati,  Hoogwaardig fineer van Decospan , massieve of decolatten op vilt,  lak,  Ntgrate vinyl of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden.

 

Meer informatie:

www.tripalco.be

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X