22.1 C
Apeldoorn
zaterdag 20 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Sander Boom Nederlands Kampioen Carving

BIDDINGHUIZEN – Sander Boom mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen Carving noemen. Hij won de titel tijdens  de Groen Techniek Holland beurs in Biddinghuizen.

Boom had twee dagen de tijd om een kunstwerk te maken met zijn kettingzaag. Hij begon met een tekening en een uitdaging genaamd: The Kill. Na zeker 10 uur zagen, was de schorpioen klaar. De vakjury heeft alle beelden beoordeeld en het kunstwerk van Sander gekozen als de winnaar. Het komende jaar is Sander Boom Nederlands Kampioen Carving. Het kunstwerk, de schorpioen, heeft een langgerekt lichaam, grijpscharen en een dikke staart die een gifstekel draagt. Sander probeert altijd beweging, techniek te combineren tot een prachtige compositie. Dat is dit jaar goed gelukt. Sander zegt zelf over het evenement: “Alles zat dicht bij elkaar, er waren mooie beelden. Erg leuk dat ik me het komende jaar Nederlands Kampioen Carving mag noemen.” Sander mag trots zijn op zijn beeld en in 2023 zijn titel verdedigen in Lage Vuursche.

Naast het ‘hoofdbeeld’ is op beide dagen ook het zogenaamde ‘speedcarven’ geweest. Daarbij krijgen de deelnemers een half uur de tijd om een sculptuur te realiseren. Sander maakte een Moai beeld van Paaseiland en een sleutelhanger van een tractor, hij heeft hier geen prijzen mee gewonnen.

Makita Carving Team
Makita sponsort Sander Boom al vanaf 2008 tijdens wedstrijden in zowel hout- als ijscarven. Hij krijgt alle gewenste kettingzagen, zaagbladen en benodigde accessoires van Makita. Sander Boom komt uit Vaassen is sinds 2007 actief in het carven van zowel ijs als hout. Meer informatie over Sander Boom op: www.boomwoodcarving.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X