14.5 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Platform voor innovatieve oplossingen in hout- en hybride bouw

DEN BOSCH – Afreizen naar de Brabanthallen in Den Bosch op 14, 15 of 16 mei is meer dan de moeite waard. Daar vinden op hetzelfde tijdstip drie vakbeurzen plaats: ‘Houtbouw’, ‘Monument’ en ‘Renovatie & Transformatie’. Dat ‘Houtbouw’, volledig gericht is op bouwen met hout is niet verwonderlijk, maar ook bij de andere twee vakevenementen komt hout uitgebreid aan bod.

 

Houtbouw richt zich tot professionals met interesse in hout- en hybride bouw. Leveranciers en koplopers binnen de B&U tonen er hun oplossingen, terwijl de experts in de theaters de bezoekers bijpraten over de meest actuele en relevante ontwikkelingen.

Terwijl de bouwopgave steeds groter lijkt, wordt de agenda bepaald door thema’s als duurzaamheid en circulariteit. Mede ingegeven door de energietransitie en de stikstofproblematiek, dwingen bouwbesluiten, aanbestedingseisen en wetgeving tot bewustere keuzes in methoden en materialen.

 

Toekomst geschetst

Met die circulaire doelstellingen en de bouwopgave als versnellende factoren, maar ook door grondstofschaarste en overwegingen vanuit gezondheids- en welzijnsperspectief, is de toekomst geschetst: het aandeel van hout in de bouw groeit.

Nieuw is houtbouw niet. Toch zal er een nog heel wat geïnnoveerd, vernieuwd en omgedacht moeten worden, voordat sprake is van structurele groei in de toepassing ervan. Ook het kennisniveau in Nederland zal een groeispurt moeten maken. Om aan dat kennisniveau te werken heeft de beursorganisatie een uitgebreid kennisprogramma samengesteld. Verdeeld over de drie dagen zijn er diverse lezingen van experts, die ieder vanuit hun eigen expertise het onderwerp benaderen.

 

Houtbouw vindt gelijktijdig plats met en op dezelfde locatie als de vakbeurzen Renovatie & Transformatie (over efficiënt en omgevingsvriendelijk renoveren) en Monument (over gebouwd erfgoed).

 

www.houtbouwbeurs.nl

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X