19.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

PGS Group neemt Hoekman Houtindustrie over

RIJSSEN – PGS Group, de Europese marktleider in nieuwe en tweedehands houten pallets, versterkt zijn positie in Nederland door de overname van Hoekman Houtindustrie. Deze strategische zet maakt deel uit van de actieve consolidatieplannen van PGS Group, die na de overname van Den Doelder Pallets in juni 2023, de ambitie heeft om verder te groeien in de Nederlandse palletmarkt.

Hoekman Houtindustrie, opgericht in 1977, heeft een rijke geschiedenis in de houten verpakkingssector. Met een eigen productiefaciliteit voor nieuwe pallets, (transport)kisten, vlonders en het sorteren van gebruikte pallets, staat Hoekman vooral bekend om zijn klantgerichtheid en flexibiliteit.

De overname omvat een team van 34 medewerkers, het kantoorgebouw, de productie- en tweedehandssite en de biomassacentrale in het Nederlandse Rijssen. In 2023 installeerde Hoekman een gloednieuwe biomassacentrale, waardoor het hele bedrijf (inclusief de droogkamers) verwarmd kan worden met eigen energie en afgesloten is van de gasvoorziening. Deze stap sluit dus perfect aan bij de CSR (Corporate Social Responsibility)-strategie van PGS Group, die zich sterk richt op het verminderen van emissies en de overgang naar hernieuwbare energiebronnen.

Optimalisatie

Met de strategische locatie van Hoekman Houtindustrie in het noordoosten van Nederland, ziet de PGS Group, onder leiding van CEO Luc Grauwet, uitstekende mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. “De nabijheid van de Duitse markt is een groot voordeel voor onze groep,” benadrukt Grauwet. “Deze overname stelt ons in staat om ons netwerk uit te breiden en een bredere selectie van pallets aan te bieden aan klanten in deze regio. We blijven de enige groep in Europa die een zo compleet aanbod heeft ontwikkeld, van bos tot pallet, inclusief reverse logistiek en pooling diensten. De efficiëntie en dichtheid van ons netwerk stelt ons ook in staat om de CO2-impact voor de bevoorrading van onze klanten aanzienlijk te verminderen. We bevinden ons in een nieuwe fase van optimalisatie van ons netwerk die we de komende maanden ook verder zullen blijven versterken.”

Continuering Rijssen

Ook Marcel Blaauwbroek, CEO van Hoekman Houtindustrie, is tevreden met de overname. “Na het overlijden van onze grootaandeelhouder en oprichter Jan Hoekman in mei 2023 besloot het management van Hoekman Houtindustrie op zoek te gaan naar een partner die het bedrijf naar een volgend niveau kan brengen. Gezien de groei van ons klantenbestand de afgelopen jaren en de investeringen in ons bedrijf, is als voorwaarde gesteld dat de overnemende partij garandeert de locatie Rijssen te continueren. We zijn ervan overtuigd dat we in PGS en in de persoon Luc Grauwet de juiste partner hebben gevonden om onze ambities te kunnen realiseren.”

Over Hoekman Houtindustrie
Hoekman Houtindustrie, opgericht in 1977, is een Nederlandse producent van een breed assortiment houten pallets en kisten. Het bedrijf heeft een eigen vestiging waar nieuwe pallets, zowel standaard als op maat, worden geproduceerd. Daarnaast is het ook actief in de tweedehandsmarkt van pallets. In 2022 realiseerde Hoekman Houtindustrie, met zijn 34 medewerkers, een geconsolideerde omzet van 14,7 miljoen euro.

Over PGS Group
PGS Group werd opgericht in 1993 en is Europees marktleider op het gebied van nieuwe en tweedehands houten pallets en aanverwante diensten van Reverse Logistics. Haar volledig aanbod en haar Europees netwerk maken haar een belangrijke logistieke partner in de verpakkingssector. Met meer dan vijftig vestigingen in 10 landen en +900 werknemers realiseerde PGS Group in 2022 een geconsolideerde omzet van 482 miljoen euro.  

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X