6.4 C
Apeldoorn
zaterdag 20 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Opening Platowood Paviljoen

ARNHEM – Als pionier in de wereld van houtverduurzaming is het Arnhemse Platowood altijd bezig met duurzame en innovatieve toepassingen. Op donderdag 6 oktober organiseert Platowood een middag waar anders denken over hout en de vele ontwerpmogelijkheden met haar producten centraal staan.

 

De nieuwe gevelbekleding van het Platowood-kantoor dient als de perfecte casus. Het kantoorgebouw – het ‘Platowood Paviljoen’ gedoopt – is onlangs voorzien van een innovatieve gevel naar een ontwerp van Weeber architecten. De nieuwe gevel is het resultaat van de Platowood Ontwerpcompetitie die het bedrijf vorig jaar uitschreef. Het eindresultaat is uniek, maar ook de uitdagingen in het ontwerpproces en de uitvoering zijn interessant. Bovendien is het ontwerp een concept met potentie voor verdere uitwerking. Door latten van verschillende afmetingen haaks in de gevelbekleding te plaatsen, creëren de architecten een driedimensionaal effect. Met dit systeem kan een unieke uitstraling worden gecreëerd, zoals een logo, bedrijfsnaam of organische vorm.

 

Let’s talk details op 6 oktober

 

De middag start om 15 uur met een toost op het nieuwe kantoor. Daarna staat innoveren met Platowood centraal. De aanwezigen kunnen rondlopen en aansluiten bij een of meer van de onderstaande onderdelen:

  • Systeemdenken met Platowood: het ontwerpproces – door Weeber architecten
  • Uitdagingen en keuzes van ontwerp naar montage – door ZND Nedicom
  • Dak en gevel in detail – door architect Adriaan Risseeuw
  • Van restproduct naar design: Fraké-panelen – door Collectief Soepel
  • Architecturale vergrijzing: vergrijzend hout binnen de architectuur
  • Inside details: inkijkje in Platowood’s R&D activiteiten
  • Waarde toevoegen aan hout: uniek proces in de praktijk

 

Aanmelden kan tot en met 30 september via e-mail: marketing@platowood.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X