13.4 C
Apeldoorn
zondag 16 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Milieuactiviste Julia Butterfly Hill roept leiders op om een einde te maken aan de ontbossing

CALIFORNIE– Terwijl de wereldleiders bijeenkomen voor de VN-conferentie over klimaatverandering (COP28), spreekt de bekende milieuactiviste Julia Butterfly Hill zich voor het eerst in tien jaar uit om regeringen op te roepen hun belofte na te komen om de ontbossing te beëindigen en om de cruciale rol te benadrukken gemeenschapsgerichte REDD+ projecten kunnen een rol spelen in deze missie.

 

Julia Butterfly Hill kreeg in de jaren negentig wereldwijde erkenning voor haar actie om de eeuwenoude en ecologisch belangrijke bossen van Californië te beschermen tegen kap. Het meest bekend is dat Julia 738 dagen leefde in een gigantische 1000 jaar oude sequoiaboom die bekend staat als Luna. Julia’s historische daad van burgerlijke ongehoorzaamheid heeft de boom en het omringende bos gered van houthakkers.

 

De afgelopen tien jaar is Julia doelbewust uit het zicht van de schijnwerpers gebleven, maar nu voegt ze haar stem toe aan de groeiende publieke vraag naar ambitieuze overheids- en bedrijfsactie om bossen te beschermen: een van de sterkste wapens van de natuur tegen klimaatverandering. Onder de acties die zij als essentieel beschouwt, roept Julia bedrijven op om meer te investeren in gemeenschapsgerichte REDD+ projecten.

 

“Het is zo duidelijk dat mensen over de hele wereld smeken en oproepen om bossen te beschermen, dat mensen zich zorgen maken en actie ondernemen. Onze leiders, wij allemaal, moeten meer doen dan alleen maar praten over oplossingen. We moeten absoluut actie ondernemen en deze oplossingen naleven. Ik had het over het implementeren van ideeën die vergelijkbaar zijn met hoe REDD+ bijna 25 jaar geleden werkt, terwijl ik mijn directe actie deed toen ik in Luna woonde,” zegt Julia Butterfly Hill. “Door mijn ervaring met deze en andere inspanningen heb ik geleerd dat het belangrijk is om tegen te zijn, maar terwijl we dat doen, is het zelfs nog belangrijker om ergens voor te staan. REDD+ projecten doen dat. Ze staan ​​voor het beëindigen van de ontbossing, die essentieel is voor het voortbestaan ​​van onze soort. Ze staan ​​voor het verminderen van de uitstoot in onze atmosfeer, voor het beschermen van wilde dieren en voor een beter leven voor enkele van de meest achtergestelde gemeenschappen ter wereld en voor toekomstige generaties.”

REDD+ werd door de VN voorgesteld als een manier om de CO2-uitstoot door ontbossing te helpen verminderen. Tegenwoordig beschermen REDD+ projecten meer dan 3 miljoen hectare bos en verminderen de emissies met meer dan 63 miljoen ton per jaar. Ook als onderdeel van haar oproep tot actie tegen ontbossing heeft Julia met Everland samengewerkt aan een animatie van haar gedicht Waar zijn alle mensen gebleven? – geschreven tijdens haar boomzit.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X