17.6 C
Apeldoorn
vrijdag 19 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Kwaliteitshout aanmelden voor Rondhoutveiling

EDE – Opvallende stammen van bijzondere kwaliteit zijn meer dan welkom op de 27e Nederlandse Rondhoutveiling op 25 februari 2023.  Boseigenaren, overheden of particulieren krijgen over het algemeen een betere prijs voor hun hout en geven het bovendien een duurzame bestemming. De eindproducten gaan doorgaans nog generaties mee, waarbij ook de opgevangen CO2 opgeslagen blijft in het hout. Aanmelden kan tot 23 december 2022.

Ieder jaar organiseren de Bosgroepen de Nederlandse Rondhoutveiling. In 2023 gebeurt dit al voor de 27e keer. Het is dé ontmoetingsplek voor kopers en verkopers van ons beste hout. Pieter Westerhof, coördinator: “Nederland heeft prachtig kwaliteitshout. Met deze veiling laten we dat zien. Mensen die speciaal hout zoeken, zoals kunstenaars, meubelmakers en mastenmakers, vinden het hier. Zo geven we hout meteen een duurzame bestemming. Bovendien blijkt de houtveiling een prima manier om een hogere prijs voor kwaliteitshout te krijgen. De afgelopen edities gingen met name eik en noot voor recordprijzen weg. Dit jaar hebben we een nieuwe plek om het hout te tonen. We blijven in de gemeente Arnhem, dichtbij de oude locatie. De rolbaan zijn we momenteel aan het inrichten.”

Hout aanmelden

Geschikt voor de Rondhoutveiling zijn bomen van hoge kwaliteit die bijvoorbeeld opvallen door soort, stamdikte, noestvrije onderstam of juist door hun grillige vorm. Het hout aanmelden kan tot 23 december 2022.  Dat kan met het formulier op de website van de bosgroepen ( www.bosgroepen.nl) . Wij beoordelen de aanmelding en nemen zo spoedig mogelijk daarna contact op.

 

Voor vragen:  Pieter Westerhof, via p.westerhof@bosgroepen.nl of mail naar houtveiling@bosgroepen.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X