8.6 C
Apeldoorn
zaterdag 20 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Jaarcijfers Hornbach

HOUTEN – Hornbach heeft een goed boekjaar achter de rug. Het boekjaar 2021/22 (looptijd 1 maart 2021 tot en met 28 februari 2022) werd afgesloten met een record netto-omzet van 5,9 miljard euro. Dat is een stijging van 7,7 procent ten opzichte van vorig jaar. De bouwmarktketen heeft inmiddels een kwart van de Nederlandse doe-het-zelf markt veroverd.

“Met Hornbach Nederland draaiden we iets mindere cijfers dan het gemiddelde van de Group. Dit komt door de strengere lockdowns en coronamaatregelen waar wij afgelopen jaar mee te maken hadden”, blikt Evert de Goede, algemeen directeur HORNBACH Bouwmarkt Nederland terug. “Vergelijk ik onze prestaties binnen de branche in ons eigen land, dan doen we het duidelijk beter dan de markt. Dat zien we ook terug in ons marktaandeel. Vorig boekjaar schommelden we al rond de vijfentwintig procent. Met onze nieuwe vestiging in Enschede die we eind maart hebben geopend, breken we definitief door die grens van vijfentwintig procent. En dat precies vijfentwintig jaar nadat we onze eerste vestiging op Nederlandse bodem openden. Binnenkort gaat in Nijmegen de eerste paal van onze achttiende bouwmarkt de grond in.”

Drie succesfactoren

In het boekjaar 2021/22 zorgde corona wederom voor grote uitdagingen. Positief was de aanhoudende klustrend, ook nadat de coronamaatregelen stapsgewijs minder werden. Hornbach is er opnieuw in geslaagd om op een adequate manier kansen te signaleren én te grijpen om zo sterker uit de situatie te komen. De bouwmarktketen schrijft dit succes toe aan drie centrale succesfactoren. Ten eerste de jarenlange investering in digitalisering en de interconnected retail-strategie (waaronder de webshop en de service Reserveren en Afhalen), die toonaangevend is binnen de doe-het-zelfbranche. Daarnaast heeft het flexibele logistieke concept inclusief de toekomstgerichte bevoorrading bijgedragen aan de goede resultaten. Datzelfde geldt tot slot voor de derde succesfactor: de volhardende inzet van alle medewerkers.

Vooruitzichten

HORNBACH kijkt optimistisch naar het lopende boekjaar. Dit lenteseizoen blijft de vraag naar bouw- en doe-het-zelf producten goed overeind, ondanks geopolitieke onzekerheid en prijsinflatie in bijna alle productcategorieën. Het verwachte beeld voor boekjaar 2022/23 is een lichte omzetgroei die gepaard gaat met een winst die net onder het niveau van het boekjaar 2021/22 ligt. Een preciezer vooruitzicht is lastig te schetsen vanwege de wisselvalligheid in de markt. HORNBACH blijft zich sterk inzetten voor een goede beschikbaarheid van de producten tegen de laagste prijsgarantie, ook ná je aankoop.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X