13 C
Apeldoorn
maandag 17 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Inspiratieavond over gezonde gebouwde omgeving

ALMERE – Een gezonde leefomgeving die invloed heeft op het welzijn van de mens, hoe creëer je die het best? Onder andere Marlies Rohmer, Ben Channon, Bouwbioloog Max Drath en omgevingspsycholoog Joren van Dijk behandelen tijdens ‘make HAPPINESS happen’ op donderdag 29 juni de veelzijdigheid aan aspecten die invloed hebben op het omgevingsgeluk. Deze avond biedt naast internationale inspiratie, ook concrete handvatten voor een gezonde gebouwde omgeving en het gebruik van gezonde materialen in het ontwerp. De BNA Inspiration Night vindt plaats in het circulaire Natural Pavilion op het Floriadeterrein in Almere.

De ontwerpende disciplines kunnen vooraan in de bouwketen een bepalende rol spelen bij het implementeren van gezondheid en welzijn voor de gebruiker en de omringende gemeenschap. De avond biedt een inspirerend programma inclusief diner mét aandacht voor internationale voorbeelden, het inzetten van omgevingspsychologie, gezonde omgevingen in de praktijk en welke materialen kunnen bijdragen aan gezondheid. Het totaalpakket in hapklare brokken zodat de bezoeker meteen aan de slag kan.

 

‘make HAPPINESS happen’ start met internationaal expert en ambassadeur op gebied van ontwerpen voor welzijn Ben Channon. Ook bekend van de boeken ‘Happy by Design’ en ‘The Happy Design Toolkit’. Tracy Metz modereert deze inspirerende dineravond en hoofdredacteur Merel Pit vertelt over hoe de redactie van ‘De Architect’ zich afgelopen kwartaal heeft verdiept in zorgzame architectuur.

 

Wat maakt een gebouw gezond?

Een gezond gebouw is een duurzaam gebouw, maar een duurzaam gebouw is niet per se een gezond gebouw. Een gezond ontwerp stimuleert gezondheid en welzijn voor iedereen. Rekening houdend met fysieke, mentale en emotionele effecten op de gebruikers en de omliggende gemeenschap.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je een gezonde omgeving creëert? Welke materialen kunnen bijdragen aan die gezonde omgeving? En hoe krijg je de opdrachtgever mee in je verhaal? Door inspirerende presentaties van verschillende experts, leer je over de laatste onderzoeken en best practices voor het ontwerpen van gezonde omgevingen.

 

Sprekers en programma

Met ‘make HAPPINESS happen’ biedt BNA aan ontwerpende disciplines inspiratie en concrete handvatten om bewuster te zijn van wat een omgeving of materialen gezond maakt.

17.00 uur Aftrap Tracy en BNA-voorzitter Jolijn Valk

17.15 uur Ben Channon – Rol, invloed en kansen in het ontwerpproces

17.45 uur Pim van der Ven & Joren van Dijk – Geluksgedreven vastgoed

18.20 uur Tracy en Merel Pit – Zorgzame architectuur

18.30 uur Diner en rondleiding Natural Pavilion door DP6

19.30 uur Marlies Rohmer – Eerste Maggie’s Centrum in Nederland

20.00 uur Max Drath – Bouwen met gezonde materialen

20.25 uur Paneldiscussie

21.00 uur Netwerkborrel

 

Kosten en aanmelden

De kosten voor deelname zijn voor BNA-leden 75 euro en voor niet-leden 125 euro. Aanmelden kan via: https://bna.nl/agenda/make-happiness-happen/almere-29-06-2023

- Advertisement -

Laatste nieuws

X