16.9 C
Apeldoorn
zaterdag 13 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Innovatieprogramma robotica

DEN HAAG – MKBdoet organiseert een innovatieprogramma robotica, speciaal voor kleine en middelgrote ondernemers. Dit initiatief wordt gefinancierd vanuit Europese subsidiegelden en mogelijk gemaakt vanuit een samenwerking tussen MKB-Nederland, TNO en RoboHouse (TU Delft). Deelname aan dit initiatief is kosteloos.

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om dingen slimmer te doen en kijk je bijvoorbeeld hoe je het productieproces efficiënter kunt inrichten, met welke maatregelen je de kwaliteit van je producten kunt verbeteren en op welke manieren je medewerkers beter kunt  ondersteunen. Nieuwe technologieën kunnen daarbij helpen, maar vaak ontbreekt het aan de tijd en kennis om er concreet mee aan de slag te gaan. Daarom organiseert MKBdoet een innovatieprogramma robotica. Samen met experts van RoboHouse en TNO werken de deelnemers ieder aan hun eigen vraagstuk. Het programma wordt gesteund met subsidie, zodat het voor de ondernemer kosteloos is.

Praktisch aan de slag

Het programma MKBdoet biedt je de kans om praktisch aan de slag te gaan. Deelnemers kunnen  bijvoorbeeld deelnemen aan: Demodagen. Demonstraties en verhalen van echte doeners die geslaagd en eigenhandig met technologie bezig zijn geweest. Kennissprints. Groepen van ondernemers vergaren in korte tijd kennis over een thema, onderling en in workshops met theoretische experts en ondernemers uit de praktijk. Actieplannen. Workshops over technologie, waarin engineers hulp bieden bij het vaststellen van problemen, keuze voor in te zetten technologie, conceptualiseren van oplossingen en toetsen op haalbaarheid.

Als je kiest voor jouw eigen actieplan ontvang je een uitgewerkt voorstel in de vorm van een applicatie, visualisatie of prototype. Ook krijg je duidelijk inzicht in wat de oplossing je gaat kosten. Verschillende ondernemers zijn al geholpen met het innovatieprogramma van MKBdoet.

Aanmelden kan bij Mark Bruijnen, coördinator MKBdoet bij RoboHouse, via 06-110 083 23 of M.C.Bruijnen@tudelft.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X