22.1 C
Apeldoorn
zaterdag 20 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Houthybride hoofdkantoor van DPG Media bereikt hoogste punt

AMSTERDAM – De bouw van Mediavaert, het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van DPG Media, heeft het hoogste punt bereikt. Deze feestelijke mijlpaal vierde het mediabedrijf samen met ontwikkelaar Being, aannemer BESIX, bouwlieden en andere betrokkenen op de locatie in Amsterdam-Duivendrecht.

 

Met het realiseren van de zesde en laatste verdieping, zijn nu de volledige contouren van het nieuwe journalistieke hoofdkwartier zichtbaar. Met een omvang van 44.500 vierkante meter behoort Mediavaert tot een van de grootste houthybride kantoorgebouwen van de wereld. Dankzij het gebruik van hout waar mogelijk, het energiezuinige ontwerp en de inzet van geavanceerde technologieën kent het project een uitzonderlijk lage CO2-uitstoot in relatie tot haar omvang. De ontwikkeling streeft naar een hoge BREEAM-certificering, met de score Excellent.

De initiatiefnemers en bouwende partijen heffen het glas op het bereiken van het hoogste punt. (foto's: Ossip)
De initiatiefnemers en bouwende partijen heffen het glas op het bereiken van het hoogste punt. (foto’s: Ossip)

Op maat gemaakt hoofdkwartier

De keuze voor duurzaamheid vraagt om innovatie en creativiteit ­– waarden die goed passen bij het karakter van DPG Media. Het nieuwe kantoor is op maat voor het mediabedrijf gemaakt. Met onder andere 30.500  vierkante meter kantoorvloer, is er in het nieuwe hoofdkwartier naast flexibele werkplekken, stilteruimtes en brainstormplekken, ook ruimte voor radio- en opnamestudio’s, restaurants, een koffiebar én een aansprekende eventlocatie aan de kade van de Duivendrechtsevaart. Het is gelegen in het opkomende Werkstad OverAmstel, waar de komst van DPG Media de transitie van klassiek bedrijventerrein naar veelzijdig en levendig gebied in een stroomversnelling brengt.

 

Organisch ontwerp in industriële context

Door de zachte vormentaal in het ontwerp van Team V Architectuur introduceert het gebouw straks een geheel nieuwe sfeer in de hardere industriële context van de huidige omgeving. Het interieur vormt een vanzelfsprekende eenheid met de architectuur: open, zacht, groen en licht. In het volgende stadium worden blauw-groene keramieken gevelpanelen met reliëf aangebracht die het organische karakter verder versterken. In de laatste fase wordt een natuurinclusief landschap en groene daken en terrassen toegevoegd, naar ontwerp van DELVA.  Deze groene buitenruimtes in, op en rondom het gebouw spelen een verbindende rol en creëren een levendige synergie tussen gebruikers, functies, activiteiten en natuur.

 

 

Mediavaert is een ontwikkeling van Being in opdracht van DPG Media. Het ontwerp is afkomstig van het Amsterdamse architectenbureau Team V Architectuur, in samenwerking met DELVA Landscape Architecture / Urbanism, Arup en DGMR. Drees & Sommer Netherlands verzorgt het kwaliteitstoezicht van realisatie tot en met oplevering. BESIX Nederland is verantwoordelijk voor de bouw. Naar verwachting wordt Mediavaert begin 2024 opgeleverd.

 

 

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

Laatste nieuws

X