13 C
Apeldoorn
zondag 19 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Fair&Precious verwelkomt drie nieuwe bedrijven

NOGENT-SUR MARNE – Het Fair&Precious programma, gelanceerd door het ATIBT, verwelkomt drie nieuwe bedrijven die duurzaam beheer van tropische bossen promoten.

 

Hiermee zet Fair&Precious voet aan wal in Latijns-Amerika, waar het streeft naar de bescherming van 6,5 miljoen hectare tropisch bos, met een streefdoel van 9 miljoen hectare in 5 jaar. Fair&Precious, het programma dat gelanceerd werd door het ATIBT ( Association Technique Internationale de Bois Tropicaux) met de steun van de Duitse (KFW) en Franse (Agence Française de Développement) ontwikkelingsagentschappen  is verheugd om de toetreding van deze drie nieuwe bedrijven aan te kondigen, waardoor het collectief nu in totaal uit acht bedrijven bestaat. Deze bedrijven zetten zich in voor de bevordering van een deugdzaam model van bosexploitatie dat de natuurlijke bronnen en de wilde flora en fauna respecteert en bijdraagt aan de economische en sociale ontwikkeling van de producerende landen. De drie nieuwe bedrijven die zich aansluiten bij het Fair&Precious collectief zijn: Mil Madeiras in Brazilië (beheer van 600.000 hectare bos), Alpicam – Grumcam in Kameroen (beheer van 400.000 hectare bos), Maderacre in Peru (beheer van 270.000 hectare bos).

 

Deze bedrijven voegen zich bij een groep die al bestaat uit CIB Olam en IFO Interholco in de Republiek Congo, Precious Woods en Rougier in Gabon en Pallisco CFIM in Kameroen. Met de komst van deze nieuwe bedrijven versterkt Fair&Precious haar aanwezigheid in Afrika en zet zij haar eerste stap in Latijns-Amerika.

 

Fair&Precious erkent alleen FSC- en PEFC-PAFC-certificeringen die zijn uitgegeven door onafhankelijke auditors, die garanderen dat wordt voldaan aan de strengste normen voor duurzaam bosbeheer. In totaal is nu meer dan 6,5 miljoen hectare beschermd ten gunste van de biodiversiteit en de bevolking dankzij de 10 Fair&Precious verbintenissen. Het ambitieuze doel van het ATIBT is om binnen 5 jaar 9 miljoen hectare te bereiken, een gebied ter grootte van Portugal.

 

Elk bedrijf of distributeur in de houtindustrie, maar ook elke consument, kan dit cruciale initiatief steunen door alleen hout te kiezen dat gecertificeerd is als zijnde ‘duurzaam bosbeheer’.

 

Over Fair&Precious

Fair&Precious is een programma gewijd aan duurzaam beheer van tropische bossen, opgezet door het ATIBT (Association Technique Internationale des Bois Tropicaux). Het programma brengt een hele reeks stakeholders samen, waaronder instellingen, bedrijven, onderzoeksinstellingen en NGO’s, die zich gezamenlijk inzetten voor respectvolle bosbouwpraktijken, de bescherming van wilde dieren en de bevordering van lokale economische en sociale ontwikkeling. Fair&Precious vertrouwt op strenge certificeringen zoals FSC en PEFC-PAFC, en haar acties zijn gericht op het behoud van biodiversiteit, het bevorderen van duurzaam beheer van tropische bossen en het verbeteren van de leefomstandigheden van lokale gemeenschappen.

 

 

Nadere informatie:

www.fair-and-precious.org

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X