22.1 C
Apeldoorn
zondag 21 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Dag van de Houtbouw

UDEN – Zaterdag 17 juni is het de zestiende editie van de Dag van de Bouw. Dat is de dag dat in heel Nederland bouwplaatsen worden opengesteld voor het grote publiek. In Brabant heeft een aantal bouwbedrijven en instellingen er de Dag van de Houtbouw van gemaakt.

Bij Woningfabriek Barli in Uden kunnen bezoekers een kijkje nemen in de woningfabriek, waar onder andere de houten woningen van het project STEK in De Groote Wielen in Rosmalen zijn gemaakt. Vervolgens gaat de route naar De Bogerd in Uden. Daar bouwt bouwbedrijf Vander Heijden sociale huurwoningen voor woningcorporatie Area met meer aandacht voor groenvoorziening. De volgende stop is bij WonenZoals in ’s Hertogenbosch. Sinds 2021 wonen hier achttien jongvolwassenen met een beperking. Hier kunnen bezoekers aan de buitenkant na het woongebouw zien dat er is gebouwd met kruiglaaghout (CLT).

Daarna is een bezoek aan Woongroep Boschaard in ’s Hertogenbosch aan te raden. Bouwbedrijf Versteegden en Boschaard realiseren hier negentien sociale huurwoningen met een wijkcentrum voor Zayaz, waarbij ze meer dan 85 procent van hergebruikte en andere ‘oogstmaterialen ‘gebruiken.

De Dag van de Houtbouw is een initiatief van Houtbouw Lente, een samenwerkingsverband van acht Brabantse woningcorporaties. Zij realiseerden samen in twintig voorloopprojecten, in totaal al zo’n duizend sociale huurwoningen in houtbouw. Houtbouw Lente ziet houtbouw als een volwassen alternatief voor de traditionele bouw.

 

Meer informatie:

www.houtbouwlente.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X