17.6 C
Apeldoorn
vrijdag 19 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

DACH+HOLZ verwacht succesvolle editie

STUTTGART – Zes volle hallen, 600 verwachte exposanten en 70.000 vierkante meter expositieruimte; dat is wat bezoekers van DACH+HOLZ International 2024 kunnen verwachten. Het expositiecentrum Stuttgart staat van 5 tot en met 8 maart 2024 grotendeels in het teken van de vakbeurs.

Praktijkdemonstraties en kennisoverdracht spelen een belangrijke hoofdrol op DACH+HOLZ International 2024. In plaats van een centraal forum komt er dit keer één actiegebied per beurshal. Elk van deze gebieden staat in het teken van een trendthema dat gedurende de hele beursduur aan bod zal komen: duurzaamheid en toekomst (Hal 4), digitalisering en start-ups (Hal 6), personeel en arbeidsveiligheid (Hal 9) en alle actuele thema’s die met hout te maken hebben (Hal 10). Daarnaast zorgen gespreksrondes, netwerken, pitches en productpresentaties voor een gevarieerd programma in elke zaal. “Met dit concept bevorderen we een themagerichte uitwisseling tussen exposanten en bezoekers. Bedrijven kunnen hier zichzelf en hun innovaties presenteren. Sommige exposanten willen hun samenwerking zelfs laten zien in gezamenlijke presentaties”, legt beursdirecteur Robert Schuster uit. “Bovendien demonstreren we in samenwerking met de experts van het timmermans- en dakdekkersontmoetingspunt gereedschappen in ons nieuwe format ‘My Tool’.”

Social media spreekuren

“Ook nieuw zijn de social media spreekuren, die gericht zijn op beursbezoekers en alle vier de beursdagen plaatsvinden”, vervolgt Schuster. “Hoe presenteer ik mijn bedrijf op sociale netwerken? Hoe zorg ik ervoor dat het nageslacht mij opmerkt? Wat maakt goede content en hoe zorg ik voor bereik? Gerenommeerde influencers uit de bouwbranche staan klaar met actie en advies. De gratis slots van 20 minuten zijn vanaf eind 2023 online te boeken op de beurswebsite.”

Girlpower

Jennifer Konsek, ook bekend als Jenni vom Dach, is één van de twee gezichten die de komende tijd veelvuldig in beeld zal zijn om de beurs te promoten. De meester-blikslager zet zich niet alleen in voor meer girlpower in het bouwvak, ze wil ook laten zien hoe veelzijdig en gevarieerd haar vak is. De geboren Münchenaar werkt in het bedrijf van haar vader, Die Dachlatte in Eching bij München. Zij vertelt waar haar enthousiasme voor het vak vandaan komt. “Ik heb tijdens de schoolvakanties in het bedrijf van mijn vader geholpen en ik heb er echt van genoten.” Haar carrièreambities waren al vroeg duidelijk: “Ik wil niet op kantoor zitten, maar heb beweging nodig op het werk!” In 2016 begon ze dus aan haar loodgietersopleiding. Op Instagram geeft ze een inkijkje in haar dagelijkse werkzaamheden op het dak. Het is belangrijk voor haar om te laten zien dat je als vrouw tegenwoordig alles kunt doen wat je wilt.

Nadere informatie:

www.dach-holz.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X