19.2 C
Apeldoorn
maandag 20 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

BZK toont oplossingen voor woningnood

DEN BOSCH – De biobased modelwoning van bouwbedrijf Tala en vier andere verplaatsbare woningen staan in de week van 20 november in het Verplaatsbare Straatje van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK). Dit straatje is onderdeel van De Dag van de Volkshuisvesting in Den Bosch, het grote congres met minister Hugo de Jonge over de enorme woningbouwopgave.

 

Het Verplaatsbare Straatje laat met vijf verschillende woningen van Nederlandse bouwers zien hoe modulaire woningbouw daarin een rol kan spelen. Met flexwoningen van permanente kwaliteit, die het imago van containerwoningen ver achter zich laten.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken stimuleert de bouw van modulaire, verplaatsbare woningen. ‘De woningnood is namelijk zo groot dat we innovatiever moeten bouwen en we naast permanente ook tijdelijke locaties nodig hebben voor het inlopen van de tekorten. De bouw van deze modulaire en verplaatsbare woningen zijn daarvoor een goede oplossing, maar niet iedereen heeft voldoende weet van de recente ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit.’

Met het Verplaatsbare Straatje aan de Tramkade in Den Bosch laat het ministerie iedereen die betrokken is bij Volkshuisvesting nader kennismaken met deze woningen en de bouwers. De tijdelijke buren van Tala zijn Barli, The New Makers, De Meeuw/Nezzt en Gapph Modular. Daarnaast is er de mogelijkheden om bij aanwezige experts over bepaalde thema’s kennis op te doen, bijvoorbeeld over goede voorbeeldprojecten of over het opstellen van de businesscase. Ook gaat het over de potentiële bewoners van deze woningen. Woningzoekenden die iedereen herkent uit zijn eigen omgeving. Op maandagmiddag komt demissionair minister Hugo de Jonge buurten en op vrijdag 24 november is het straatje ook geopend algemeen publiek.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X