17.6 C
Apeldoorn
vrijdag 19 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Bruynzeel wint prestigieuze order van Charles Darwin Foundation

PANNINGEN – Storage Systems, marktleider in Europa in ruimtebesparende opslagsystemen, heeft een miljoenenorder ontvangen van de Charles Darwin Foundation op de Galapagos eilanden. Het gaat om de opslag van alle wetenschappelijke collecties van het Charles Darwin Research Station. Dit gerenommeerde wetenschappelijke onderzoeksstation richt zich op het onderzoek, behoud en bescherming van de buitengewone biodiversiteit van de eilanden. Het gaat om de opslag van honderdduizenden waardevolle objecten op het gebied van dieren, planten en insecten. Alle wetenschappelijke collecties worden vanaf eind 2025 gehuisvest in een nieuw depot.

De op maat gemaakte opslagsystemen van Bruynzeel helpen het Charles Darwin Research Station bij het organiseren en beheren van uiterst waardevolle onderzoeksgegevens, monsters en materialen. Door gebruik te maken van hoogwaardige mobiele opslagsystemen en de verhuizing naar één centrale locatie kan het onderzoeksstation de kostbare collecties beter en efficiënter beheren en beschermen. Bovendien wordt de vindbaarheid en opslagcapaciteit vergroot waarbij ook rekening wordt gehouden met de opslag van toekomstige collecties.

Strengst mogelijke eisen

De Charles Darwin Foundation heeft voor Bruynzeel gekozen vanwege haar trackrecord van meer dan tweehonderd wereldwijde toonaangevende musea en onderzoeksinstanties. Aangezien een aanzienlijk deel van de collecties onvervangbaar zijn hanteert de Charles Darwin Foundation de strengst mogelijke eisen op het gebied van conservering. De collecties behoren officieel toe aan de Ecuadoraanse staat, die de Charles Darwin Foundation heeft toevertrouwd om de collecties te beheren.

“We zijn verheugd dat het Charles Darwin Foundation heeft gekozen voor Bruynzeel voor de opslag van hun buitengewoon waardevolle collecties”, aldus Alexander Collot d’Escury, CEO van Bruynzeel Storage Systems. “Onze op maat gemaakte opslagsystemen zullen hen helpen om het decennialang verzamelde onderzoeksmateriaal veilig en georganiseerd te houden, zodat ze zich kunnen blijven concentreren op hun belangrijke werk voor het behoud van de natuur op de Galapagoseilanden. Wij kijken er naar uit om samen te werken en hen te ondersteunen bij hun missie naar onderzoek en behoud van de unieke biodiversiteit. We verbinden ons bovendien voor 20 jaar aan het herstel van het soortenrijke Scalesia bos met haar belangrijke functie voor de biodiversiteit.”

Duurzame opslag

Belangrijk criterium in de aanbesteding was de mate van duurzaamheid van de geboden oplossingen. Bruynzeel systemen hebben de laagste CO2-impact van de industrie en ook op andere vlakken is het Nederlandse bedrijf de meest duurzame producent in de sector. Zo worden de opslagsystemen gedeeltelijk uitgevoerd met Bruynzeel GreenSteel. Dit staal levert een CO2 besparing op van meer dan 90 procent ten opzichte van de gangbare standaard in de markt. Bruynzeel werkt hiervoor onder andere samen met Arcelor Mittal en geaccrediteerde XCarb certificaten.

Bruynzeel voert het project uit met haar Amerikaanse dochter Delta Designs. Delta Designs staat bekend om haar hermetisch gesloten museumkasten van de hoogste kwaliteit voor het preserveren van de meest kwetsbare objecten. Delta Designs heeft musea als klant zoals het American Museum of Natural History, Harvard Museum of Comparative Zoology, Metropolitan Museum of Art, the Smithsonian and Yale Peabody Museum of Natural History. Bruynzeel en Delta Designs bieden samen de kwalitatief beste totaaloplossingen aan musea en instellingen die kostbare collecties beheren.

Recente opdrachten

Bruynzeel Storage Systems behaalde begin 2024 haar grootste order ooit met het leveren en installeren van mobiele opslagsystemen voor het Nationaal Archief in Zweden met een contractwaarde van € 19 miljoen. De opslag van kunst in het nieuwe Royal British Columbia Museum in Canada was in 2023 de grootste order met een waarde van € 18 miljoen. Het RBC Museum is een van de belangrijkste musea op het gebied van de eigen historie in Canada met een collectie van meer dan 7 miljoen kunstvoorwerpen.

Website: www.bruynzeel-storage.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X