22.1 C
Apeldoorn
zondag 21 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Bron voor nieuwe houtkennis

BEVERWIJK – Als bouwkundig engineer was Aldert Zegwaard van Dura Vermeer Bouw Midden West direct enthousiast over de keuze voor houtbouw voor een deel van het woningbouwproject De Fruitmeester in Beverwijk. Ervaring met het bouwen in massief hout had hij nog niet. “Het was een grote uitdaging, maar wel één met een prachtig resultaat.”

Zelf zou hij er ook wel willen wonen, in één van de acht woningen binnen het woningbouwproject De Fruitmeester die zijn opgebouwd uit massief hout. “Tijdens de ruwbouwfase was het al een aangename ervaring om de woning binnen te stappen. Hout heeft een heel ander sentiment dan beton. Het is warm, huiselijk, heeft een prettige akoestiek en eigenlijk een algeheel fijne sfeer.”

Als bouwkundig engineer was hij niet betrokken bij de keuze voor houtbouw in de tenderfase, maar Zegwaard was direct enthousiast toen hij de uitdaging kreeg om het bestaande ontwerp te transformeren naar houtbouw. “Ik denk dat elke bouwkundige bouwen in hout mooi vindt. Het is een mooi, eerlijk natuurproduct dat zich goed laat bewerken.” En daarbij past houtbouw perfect binnen de duurzaamheidsstrategie van Dura Vermeer: op naar net zero in 2050. “Als bomen worden gekapt, blijft de opgenomen CO2 opgeslagen in het hout. Ik zie houtbouw als hét antwoord op de immense duurzaamheidsopgave in de bouw.” (bron: duravermeer.nl)

- Advertisement -

Laatste nieuws

X