19.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Boek over bos

WAGENINGEN – De Algemene Vereniging Inlands Hout (AVIH) i bestaat 70 jaar en dit is aanleiding om de Nederlandse bos- en houtsector eens flink onder de aandacht te brengen. Dat gebeurt aan de hand van een boek met daarin het verhaal van het bos, het hout en de mensen die in het bos werken.

De achterliggende motivatie is, dat wij in Nederland alle reden hebben om trots te zijn op ons bos en op het hout dat uit ons bos geoogst wordt, zo stelt de branchevereniging. Bos en hout zijn erg geliefd: de populariteit van bos is enorm, met een extra piek in de afgelopen twee jaar. Bovendien is  een tafel met een massief houten boomstamblad een geliefd meubelstuk. En wat te denken van een  een Douglashouten tuinhuis?  Er is nog wat minder begrip voor het feit dat je zonder in het bos te oogsten geen hout hebt. De AVIH meent dat vooral helder en zonder poespas laten zien wat er in het bos gebeurt, echt bijdraagt aan begrip voor houtoogst bij het Nederlandse publiek.

Boek

Daarom heeft de AVIH een boek uitgebracht met daarin het verhaal van het bos, het hout, maar vooral van de mensen die in het bos werken. De oogst van hout is immers al eeuwenlang een mooi voorbeeld van hoe de mens duurzaam gebruik maakt van de natuur. Houtoogst en bosbeheer zijn vooral mensenwerk, sterker nog: vakwerk voor professionals. In het boek van de AVIH vertelt de organisatie het verhaal.

Nadere informatie:

www.avih.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X