12.9 C
Apeldoorn
maandag 17 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Blokzuigers

HENGELO – Bij het bewerken van hout treden hoge krachten op. Veilige bevestiging van werkstukken is dan ook cruciaal. Voor alle gangbare machinetafels biedt Schmalz overeenkomstige blokzuigers, die ondanks hoge zijdelingse krachten, ruwe oppervlakken en gebogen contouren stevig klemmen. Nieuw: de S6 blokzuiger voor SMC machines.

 

Bij ongunstige omstandigheden zoals stof, schurende materialen en hoge krachten, moeten de blokzuigers het houten werkstuk 100 procent stevig vasthouden, anders komt de nauwkeurigheid van de groef, het gat of de afschuining in gevaar.

Als leverancier van opspansystemen voorziet Schmalz talrijke houtbewerkingsmachines van verschillende fabrikanten van consolesystemen, rastertafels en bijpassende opspansystemen. Wat het verschil maakt, zijn de interfaces naar de machinetafel, die variëren afhankelijk van de fabrikant. De VCBL-S6 blokzuigerserie voor SCM-machines is één van de nieuwste aanwinsten binnen het uitgebreide assortiment. De robuuste basisbehuizing is gemaakt van een speciale kunststof, die is aangepast aan de consoles van SCM’s Morbidelli machines. Afhankelijk van de variant is op deze basis nog een zuigplaat gemonteerd, die de gebruiker in stappen van 15 graden in de houder kan steken en met een klemhendel kan fixeren. Plug-in zuigplaten en gereedschapsloze bevestiging verkorten de insteltijden. Alle versies zijn uitgerust met een aanraakventiel dat het vacuüm automatisch activeert zodra het in aanraking komt met een werkstuk. Daarnaast is er een NFC-tag (Near Field Communication) geïntegreerd, die door de gebruiker met bijvoorbeeld een mobiele telefoon kan worden uitgelezen. Hierdoor heeft de operator alle relevante productgegevens binnen handbereik – het bestellen van reserveonderdelen wordt zo minder foutgevoelig. Een zuigplaat met membraan vormt de interface naar het werkstuk en beschermt de blokzuiger tegen binnendringende spanen.  Het elastomeer zorgt voor een optimale afdichting en kan bij slijtage snel worden vervangen.

 

De VCBL-S6 serie is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en werkhoogtes met flexibele zuigplaten voor verschillende houtbewerkingstoepassingen. Ze klemmen gebogen contouren net zo stevig vast als ruwe oppervlakken en zijn ook bestand tegen hoge zijwaartse krachten. Dit maakt de opspansystemen net zo flexibel als de machines waarvoor ze zijn ontwikkeld.

 

 

Nadere informatie:

Schmaltz Benelux

Telefoon: 074 – 255 57 57

www.schmalz.com

 

 

 

 

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X