22.1 C
Apeldoorn
zaterdag 20 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Biobased en gerecycled plaatmateriaal van houten reststromen

UTRECHT – Vijf partijen hebben onlangs een overeenkomst getekend voor de gezamenlijke productie, bewerking en verwerking van 75.000 vierkante meters plaatmateriaal. Dit plaatmateriaal is 100 procent biobased en gerecycled uit houtafval. Het betreffen reststromen uit de Nederlandse bossen en reststromen van de bouwplaats.

Michiel Verbraak, directeur van Jongeneel: “Als specialist in hout- en plaatmateriaal weet Jongeneel als geen ander hoe belangrijk het is om op een verantwoorde manier om te gaan met bossen. Daarnaast zoeken wij altijd naar oplossingen om afval te reduceren en materiaal te hergebruiken en recyclen. De samenwerking met deze vijf partijen past dan ook perfect in onze visie.” Jongeneel levert een belangrijke bijdrage door het ter beschikking stellen van reststromen hout. Deze reststromen worden gecombineerd met reststromen uit de Nederlandse natuurgebieden die beheerd worden door Staatsbosbeheer. Als deze reststromen worden verwerkt tot 100 % biobased (geproduceerd met biobased binder), spaanplaten of OSB-gelijkwaardige platen. Daarnaast wordt het houtafval van de BAM Wonen bouwplaatsen gescheiden en verwerkt tot een 100 % circulaire spaanplaat of OSB-gelijkwaardige plaat. De planten worden gebruikt in nieuwe, duurzame Flow woningen van BAM wonen.

Sustainable tomorrow

Dinant te Brinke, directievoorzitter BAM Wonen: “We zijn als BAM Wonen ontzettend trots op deze veelzijdige samenwerking. Hiermee geven wij uitvoering aan de strategie van BAM. ‘Building a sustainable tomorrow’, waarin duurzaamheid een van de speerpunten is.” Met deze samenwerking zullen de betrokken partijen een bijdrage leveren met hun eigen expertise. Dat maakt het een unieke samenwerking waar betrokken partijen trots op kunnen zijn.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X