12.9 C
Apeldoorn
maandag 17 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

AVerest Capital investeert in 706 Seating Group

‘Je handen leren denken’

Vrouwen in de Keuken!

ZWAAG – AVerest Capital verwerft een meerderheidsbelang in 706 Seating Group. Met de toetreding van AVerest Capital als investeerder bouwt 706 Seating Group versneld verder aan de ontwikkeling van zijn distributiekanalen en het aanboren van nieuwe markten.

De afgelopen 15 jaar heeft 706 Seating Group zich ontwikkeld tot een internationale specialist in het ontwerpen, ontwikkelen en distribueren van duurzame, hoogwaardige (bureau)stoelen voor de woon- en werkomgeving en de hospitality-markt. Daarnaast is het bedrijf sinds kort actief in de markt voor refurbished stoelen.

Klaar voor volgende stap

706 Seating Group is in 2006 opgericht door Bob en Esther Herber. Samen met een team van agenten en 48 medewerkers hebben ze het bedrijf uit laten groeien tot een internationale specialist met een uitgebreid portfolio en sterk dealernetwerk. 706 Seating Group heeft een groot gedeelte van de keten in eigen beheer; van design, assemblage, sales, logistiek en service tot after sales. Twee jaar geleden is het bedrijf verhuisd naar een nieuw modern kantoor en warehouse in Zwaag. Hier is het zich tevens op refurbished bureaustoelen gaan richten.

Door te blijven investeren en de regie te houden in de keten heeft 706 Seating Group zijn klantenportfolio uitgebreid en is het klaar voor de volgende stap. Samen met AVerest Capital zet het bedrijf de komende jaren onder meer in op het uitbreiden van het bestaande dealernetwerk, het verstevigen van de online positionering van het dealernetwerk en het verder aanboren van nieuwe markten. De groei wordt zowel autonoom als door een buy&build-strategie gerealiseerd.

Kennis delen

Bob Herber, samen met Esther Herber mede-oprichter van 706 Seating Group: “Na de oprichting 15 jaar geleden, heb ik samen met mijn vrouw Esther gebouwd aan de onderneming, door voortdurend te investeren en te innoveren. Service aan onze dealers en de levering van kwalitatief hoogstaande producten staat bij 706 Seating Group voorop. Met de komst van Erik Kramers als directeur hebben we 5 jaar geleden een professionaliseringsslag gemaakt en geïnvesteerd in de onderneming om de volgende stap te maken.”

Esther Herber vult aan: “Door goed HR-beleid en vroegtijdig inspelen op nieuwe ontwikkelingen zoals duurzaamheid, zijn we succesvol in de markt gebleven. We kijken ernaar uit om met de hulp van AVerest actief te bouwen aan de verdere groei en ontwikkeling van onze organisatie.”

Ketenregie en innovatie

Managing partner Albert Koops van AVerest Capital licht toe: “706 Seating Group onderscheidt zich door ketenregie en innovatie. Hierdoor zijn er veel kansen om aan te grijpen, zowel in het binnen- als buitenland.” Vincent Pieterson, eveneens managing partner van AVerest Capital: “Wij kijken ernaar uit om onze kennis met het team van 706 Seating Group te delen en hen te ondersteunen bij het uitbouwen van de groeimogelijkheden.”

Petra Borkent, manager bij Marktlink Fusies & Overnames, begeleidde Bob en Esther Herber in hun zoektocht naar een betrokken partner.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X