16.9 C
Apeldoorn
zaterdag 13 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Akoestiek belangrijke reden om te kiezen voor HSB S

ARNHEM – Groenhart Houtskeletbouw is in opdracht van Volkshuisvesting Arnhem gestart met de bouw van twaalf, duurzame sociale huurwoningen in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Toekomstige bewoners van deze woningen: volwassenen met autisme.

 

De woningen, in de straten Lenteregen, Bliksemschicht en Ochtenddauw, worden verhuurd aan KlasseWonen. Dat is een groep volwassenen met autisme (25-65+ jaar) met een normale begaafdheid en een extra gevoeligheid voor geluid. KlasseWonen heeft samen met Volkshuisvesting Arnhem gekozen voor houtskeletbouw vanwege de duurzaamheidsaspecten en het comfort dat de woningen bieden, ook op akoestisch gebied.

 

Bijdrage aan verduurzaming

Houtskeletbouw is een relatief nieuw fenomeen in de Nederlandse bouwwereld, maar steeds meer partijen raken overtuigd van de potentie en voordelen ervan. Het beeld dat houten woningen niet zo lang meegingen en brandgevaarlijker waren dan stenen woningen, kantelt. Ook omdat verduurzamen niet meer vrijblijvend is. Volkshuisvestiging Arnhem wil een grotere bijdrage leveren in de verduurzaming van de bouwkolom en heeft Groenhart Houtskeletbouw daarom de opdracht gegeven om deze twaalf woningen te bouwen. Dit gebeurde via een aanbestedingsprocedure.

 

Alexander de Jong, directeur-eigenaar van Groenhart Houtskeletbouw: “Volkshuisvesting Arnhem heeft niet alleen gekeken naar de bouwkosten maar ook bijvoorbeeld naar het gebruik van duurzame en gezonde materialen. De corporatie grijpt hiermee een voortrekkersrol en dat is te prijzen. Tegelijkertijd biedt houtskeletbouw veel voordelen voor de bewoners. Een houtskeletbouw woning bestaat uit circa 20 procent hout; de rest is isolatie. Het is warm in de winter en koel in de zomer. De isolatie is top en dat zie je terug op de energierekening. Belangrijk voor de huurders van Volkshuisvesting Arnhem. En in een ruimte van een dergelijke woning is de akoestiek heel prettig; galm is er minder dan in een stenen woning. Dat is in het bijzonder fijn als je gevoelig bent voor geluidsprikkels.”

 

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X