9 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Zweedse naaldhoutindustrie ziet potentie in India

STOCKHOLM – De Indiase houtindustrie is bijzonder geïnteresseerd in naaldhout uit Zweden, met name voor de meubel- en de timmerindustrie. Indiase architecten en ontwerpers zijn gecharmeerd van de veelzijdigheid en het duurzame karakter van het Zweedse hout.

Dat was de conclusie van belangenorganisatie Swedish Wood die onlangs deelnam aan de beurs Indian Wood (8 tot 12 maart, Bangalore). “De signalen die wij ontvingen van de Indiase markt is dat vooral de jongere generatie geïnteresseerd is in ons naaldhout vanwege de moderne uitstraling, maar ook omdat het het licht is en dus makkelijk getransporteerd kan worden”, zegt Charlotte Dedye Apelgren, directeur Interior and Design bij Swedish Wood.

Tijdens de beurs ondertekende Swedisch Wood een overeenkomst met de trainingstak van de Indiase Furniture & Fitting Skill Council (FFSC), waarin Swedish Wood toezegt mee te werken met het verspreiden van kennis over de industriële verwerking van Zweeds hout tot meubel- en timmerproducten. “FFSC ziet het belang van training. Als de houtimport van Zweeds hout in India doorgroeit is het belangrijk dat we de kennis over het verwerken van het hout naar een hoger niveau brengen.”

Vorig jaar exporteerde Zweden zo’n 27.000 kubieke meter gezaagd naaldhout (ter waarde van 6 miljoen dollar) naar India, een groei van 35 procent in vergelijking met 2016. Mooie cijfers als in ogenschouw wordt genomen dat de eerste handel pas goed op gang kwam in 2013. Zweden is nu de op vijf na grootste leverancier van naaldhout op de Indiase markt. Het is de snelst groeiende leverancier van hout naar dit land.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X