0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Zweeds paviljoen zorgt voor ‘wauw’ effect

LONDEN – Het Zweedse design paviljoen was tijdens de London Design Fair een opvallende verschijning. Niet in de laatste plaats vanwege de in het oogspringende roze kleuren.

Swedish Wood koos voor deze opvallende kleur om op deze manier aandacht te vestigen op de mogelijkheden die het Zweedse grenen biedt. Ook werd op deze manie aandacht gevestigd op Zweeds design.

Het paviljoen is een ontwerp van architecte Karin Sundberg. Waarschijnlijk hebben alle 27.000 bezoekers van de beurs de stand wel gezien en dat exact de bedoeling van Swedisch Wood. Sundberg is gepassioneerd door duurzame ontwikkeling en de inspiratie die mensen opdoen om zich de duurzame gedachte eigen te maken. Haar doel is om ontwerp daarbij in te zetten. “Grenenhout is een prachtig materiaal om mee te werken. Het geeft een geweldig natuurlijk gevoel. Ik ben ervan overtuigd dat we in de toekomst veel meer hout gaan zien in de architectuur en in interieurontwerpen.”

De London Design Fair vond plaats van 20 tot en met 23 september. De organisatie rond het paviljoen was in handen van de Soutern Sweden Creatives in samenwerking met Swedish Wood, Ateljé Lyktan en Form magazine. “Het belangrijkste doel van Swedish Wood is om Zweden als houtland te promoten en om te laten zien wat de eindeloze mogelijkheden van Zweeds grenen zijn. Met het roze paviljoen op de beurs maken we een flink statement. Onze architect Karin Sundberg laat zien dat je door het spelen met kleur een fascinerende en innovatieve uitstraling kunt creëren”, aldus Charlotte Dedye Apelgren, directeur Interieur en Design bij Swedish Wood.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X