-1.1 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Zes tips om thuis te werken

UTRECHT – Handige ondernemers spelen in op de situatie die is ontstaan door het coronavirus. Zo presenteert Rever Interieurprojecten in haar nieuwsbrief zes tips om thuis te werken. Tevens heeft het bedrijf een extra service in het leven geroepen: het bedrijf brengt de ergonomische kantoorstoel van werkplek naar de thuissituatie. En dat alles tegen kostprijs.

De zes tips die het bedrijf presenteert om op een goede manier thuis te kunnen werken:

1. Richt je werkplek zo ergonomisch mogelijk in.
Zonder je af van eventuele huisgenoten en check de hoogte van je werkplek (74 tot 76 centimeter). Heb je geen in hoogte verstelbare bureaustoel, zorg dan dat je op hoogte zit, door te gaan zitten op bijvoorbeeld een stevig kussen. Je moet je voeten in een hoek van 90 graden op de grond kunnen zetten.

2. Start en eindig de dag bewust.
Ga niet in je vrije tijdskloffie achter de laptop zitten en sluit aan het eind van de werkdag de laptop af, zodat privé en werk niet door elkaar gaan lopen. Maak een actiepuntenoverzicht voor de volgende dag.

3. Laat je niet afleiden.
Zet een koptelefoon op met je lievelingsmuziek of installeer de app Forest. Met deze app kun je bomen planten. De bomen groeien zolang jij de verleiding weerstaat om even je privé-appjes te lezen of je door andere privé zaken af te laten leiden.

4. Blijf in beweging.
Las beweegmomenten in. Minstens vier keer per dag. Ren de trap op of ga een stukje wandelen.

5. Vergeet niet te genieten.
Er is ook genoeg moois om van te genieten. Zo sta je in ieder geval niet in de file en kun je wellicht meer genieten van je tuin, door goed te kijken naar de ontluikende tulpen en narcissen.

6. Houd contact met collega’s.
Neem tijd om contact te onderhouden met collega’s. En niet alleen contact over de zakelijke onderwerpen, maar drink ook even samen koffie (wel via scherm) en vraag hoe het gaat.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X