1.4 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Zelfstandigen Bouw boos op minister Koolmees

Zzp’ers zitten niet te wachten op een bewustwordingscampagne van minister Koolmees over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Zij zitten te wachten op een minister die de belofte waar maakt om arbeidsongeschiktheidsverzekeringen beter toegankelijk te maken. Dat schrijft Zelfstandigen Bouw in een brief aan minister Koolmees van Sociale Zaken. 

Koolmees pakt niet de wanpraktijken aan van verzekeraars waardoor tienduizenden zzp’ers zich niet kunnen verzekeren. In plaats daarvan heeft hij zich door verzekeraars laten verleiden belastinggeld te steken in een campagne om zzp’ers wegwijs te maken in AOV’s. Dat zou ervoor moeten zorgen dat meer zzp’ers zich verzekeren, aldus Zelfstandigen Bouw

“Mijnheer Koolmees, u heeft zich in het pak laten naaien”, schrijft voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw. “Alsof het aan de onwetendheid van de zzp’er ligt. Daar zit het probleem niet. Dat zit bij de weigerachtige verzekeraars.”

Verhoef roept Koolmees op eens te praten met slachtoffers van het wanbeleid van verzekeraars. “Hun schrijnende situatie zal een oprecht gedreven politicus doen trappelen hieraan een einde te maken.”

Verhoef wijst erop dat het kabinet in het regeerakkoord heeft beloofd de toegankelijkheid van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen te verbeteren. “Ik wens voor het nieuwe jaar dat mensen erop kunnen vertrouwen dat politieke beloften ook worden waargemaakt. Dat mensen die zich willen ontplooien als zelfstandig ondernemer dat ook op een sociaal verantwoorde manier kunnen doen. Dat mensen er op kunnen rekenen dat de minister van Sociale Zaken opkomt voor de sociale belangen van werkenden en niet voor de financiële belangen van verzekeraars.”

Zelfstandigen Bouw is belangenbehartiger voor zzp’ers in bouw, hout en techniek.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X