-0.9 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Yvette Watson wint ABN AMRO Duurzame 50

AMSTERDAM – Yvette Watson was de winnares van de ABN AMRO Duurzame 50, uitgereikt tijdens het Green Tie Gala op Building Holland 2021. In de top 3 stonden verder Andy van den Dobbelsteen (2) en Suze Gehem (3). De Young Professional award ging naar Alycia Biekram.

Yvette Watson is medeoprichter van PHI Notes en PHI Factory. Met PHI Notes wilde zij een slim circulair product op de markt brengen met een positieve impact op de samenleving. PHI Factory inspireert en stimuleert organisaties om circulaire en inclusieve concepten te implementeren in de bedrijfsvoering.

Avondvoorzitter Marit van Bohemen begeleidde het Green Tie Gala, dat in het teken stond van ‘Silver, Gold, Green’: niet alleen zelf impact maken met verduurzamingsinitiatieven en -activiteiten, maar ook anderen hierin meenemen en ondersteunen. Merijn ‘Plastic Soup Surfer’ Tinga vertelde tijdens zijn keynote over activisme, innovatie en campagnes opzetten en uitvoeren.

Eerst kwam winnares Biekram aan het woord over het bemachtigen van de Young Professional Award. De prijs beloont een jonge voorvechter van duurzaamheid voor het impact maken in de gebouwde omgeving. “Dit is echt een enorm grote eer”, aldus Biekram over haar winst. “Maar laten we niet vergeten dat we het niet alleen over CO2 en circulariteit moeten hebben, maar ook het sociale aspect erbij moeten pakken.”, aldus Biekram over de winst.

De bekendmaking van de winnaar(s) van de ABN AMRO Duurzame 50 is een belangrijk onderdeel van het Green Tie Gala. Dat gebeurde ook dit jaar weer op een originele manier: een animatiefilm liet zien hoe een detective op zoek ging naar de helden die onze wereld duurzamer maken en anderen helpen en ondersteunen om verduurzaming mogelijk te maken. De speurder verzamelde verschillende getuigenverklaringen van personen die de winnaars een warm hart toedragen.

Uiteindelijk kwam de detective uit bij de top 3: Suze Gehem (3), Andy van den Dobbelsteen (2) en winnares Yvette Watson. Watson reageerde verrast en enthousiast op de ontvangst van de prestigieuze prijs: “Ik was ooit activistisch, maar ik heb ook gezien hoe weinig effect dat had. Mensen willen niet veranderd worden, maar mensen willen wel veranderen.”

De vakjury beoordeelde de genomineerden op vier vlakken: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking. Iedere genomineerde ontving voor deze onderdelen punten. Ook het publiek kon stemmen op een favoriet. De publieksstem telde voor 25 procent mee met de jurybeoordeling.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X