1.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Xylexpo 2020 van vijf naar vier dagen

ASSAGO – De Italiaanse beurs vakbeurs voor meubeltechnologie en toebehoren, Xylexpo, gaat voor het eerst in de historie terug van vijf naar vier dagen. Van 26 tot en met 29 mei 2020 maakt de FieraMilano-Rho plek voor deze beurs.

“Deze optie lag al een tijdje op tafel” , zegt Luigi De Vito , vice-president van Acimall en Scm Division director. “Het tempo is veranderd. De verwerkende industrie en de sector houtbewerkingsmachines vereisen steeds meer optimalisatie en optimaal gebruik maken van tijd. Daarom was het noodzakelijk om een groot evenement zoals Xylexpo af te stemmen op deze veranderingen.”

“Xylexpo blijft in de richting gaan die in recente edities is gekozen, waardoor zijn rol van ‘high-tech’ beurs wordt versterkt en oplossingen met een hoge innovatie-inhoud worden gepresenteerd aan marktdeelnemers met een duidelijk doel voor ogen: technologisch geavanceerde oplossingen vinden”, voegt Raphaël Prati eraan toe, vice-president van Acimall en Corporate Marketing & Communications Director bij Biesse Group. “Ons doel is zowel de high-end markt van machines alsook kleine, middelgrote en ambachtelijke bedrijven, verschillende werelden die allemaal geïnteresseerd zijn in het enorme potentieel van moderne technologie voor hout en materialen op houtbasis.”

Focus

Inmiddels hebben meerdere grote marktpartijen zich al ingeschreven voor de beurs. Biesse, Cefla, Homag, Ima, SCM en Weinig zullen naar alle waarschijnlijkheid ook hier weer het beeld van de beurs bepalen. “We zien dat onze focus op vier dagen wordt herkend door de bedrijven”,zegt Xylexpo-directeur Lorenzo Primultini. “Deelnemende bedrijven richten zich op geavanceerde technologie en geïntegreerde systemen. Xylexpo plaatst de houtbewerking en de meubelproductie in een nieuw daglicht met de focus op Industry 4.0.”
Componenten
Een ander belangrijk programmaonderdeel is de focus op componenten, toebehoren en deels afgewerkte producten voor de meubelindustrie. “Wij verwachten in Milaan de synergie tussen de nieuwe setting en technologie, waarbij bezoekers nieuwe en verschillende mogelijkheden krijgen voogeschoteld”, zegt Primultini.

Made Expo

De Xylexpo vindt tegelijkertijd en op dezelfde plek plaats met de Made Expo. Het blijven twee afzonderlijk beurzen, maar ze liggen ook in elkaars verlengde. De Made Expo richt zich voornamelijk op architectuur en bouwbedrijven. “We spreken dezelfde taal, dus als beurs vullen we elkaar perfect aan. Partijen krijgen een uitgelezen mogelijkheid om hun producten en diensten te presenteren bij de klant die ze normaal gesproken niet zo snel tegenkomen”, aldus Primultini.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X