1.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Xylexpo 2020 uitgesteld tot najaar

MILAAN – De beursorganisatie noemt het een pijnlijke, maar noodzakelijke ingreep. De Xylexpo dit voorjaar is afgeblazen en uitgesteld tot het najaar. Dit in verband met de verspreiding van het Coronavirus (Covid-19).

Het tijdstip van de beurs wordt nader bepaald, afhankelijk van de totale beurskalander en de ontwikkelingen rond het virus. “We hebben zo lang mogelijk gewacht met de beslissing, in de hoop dat de situatie zich zou normaliseren“, zegt Acimall-president Lorenzo Primultini. “We hopen dat de situatie eind mei onder controle is, maar we kunnen geen voorspelling doen over de situatie elders in de wereld en we kunnen ook nog geen inschatting maken wat de impact zal zijn op de industrie.”

In overleg met de overheidsorganisaties die verantwoordelijk zijn voor de publieke gezondheid is besloten om de beurs uit te stellen. “Onzekerheid is de grootste vijand van bedrijven en door de onzekerheid en de negatieve berichten die ons bereikten zagen we ons genoodzaakt om deze harde beslissing te nemen, in het belang van de totale industrie”, aldus Primultini.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X