9 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Wyke Smit directeur FSC Nederland

UTRECHT – Wyke Smit is 1 oktober gestart als directeur van FSC Nederland. Zij gaat zich inzetten voor het uitrollen van de strategie 2021-2025 met als doel het beschermen en herstellen van bossen wereldwijd.

Hierin ligt de focus op drie ambities: 100% duurzaam hout en papier op de Nederlandse markt, meer houtgebruik in de bouw en het verbeteren van het verdienmodel van (tropische) bossen. Smit: “Ik zet mij al bijna mijn hele leven in voor duurzaamheid, in mijn werkende leven zowel vanuit maatschappelijke organisaties als vanuit het bedrijfsleven. Als pragmatisch idealist zoek ik altijd het verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Niemand is voor ontbossing, maar door het FSC-keurmerk en de projecten van FSC-Nederland is het mogelijk een echte bijdrage te leveren om ontbossing tegen te gaan.”

Bert van Veldhuizen, bestuursvoorzitter, is ingenomen met de aanstelling van Wyke Smit: “Wyke weet mensen te verbinden. We verwachten dat ze een nieuwe impuls zal geven aan het samenwerken met onze directe partners maar ook met andere stakeholders in het zich steeds uitbreidende speelveld van duurzaam bosbeheer.” Smit heeft ruim vijf jaar gewerkt als Team Lead Bestuurlijke Zaken bij de Efteling. In deze rol leidde ze de afdeling die verantwoordelijk was voor alle overheidscontacten, duurzaamheid en veiligheid. Daarvoor werkte Smit bij onder andere Natuurmonumenten als adjunct-regiodirecteur en bij de Groene 11 als senior-adviseur public affairs natuur- en milieuorganisaties.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X