4.3 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

WoodFix Knoestvuller

HEERHUGOWAARD – De meubelindustrie is gebaat bij sneldrogende vulmiddelen zonder krimp. WoodFix speelt daarop in met de Knoestvuller: een vulmiddel op basis van polyamide. Dankzij deze samenstelling is het vulmiddel blijvend flexibel en werkt het met het hout mee.

Omdat de Knoestvuller verkrijgbaar is in twaalf verschillende kleuren, kan er gekozen worden voor een passende kleur met een natuurlijke uitstraling. Of juist voor een contrastkleur, bijvoorbeeld zwart.

Het systeem werkt met een hotmelt pistool dat de Knoestvuller sticks van 30 centimeter verwarmt tot ongeveer 170 graden Celsius. Het vloeibaar geworden vulmiddel wordt vervolgens in de open noest of scheur gedoseerd en direct gekoeld met een aluminium koelblok. Al na enkele seconden wordt het koelblok verwijderd en kan het overtollige materiaal met een snijblok weggesneden worden. Daarna is het direct gereed om te schuren en eventueel na te behandelen met lak, olie of beits.

Dit alles maakt de Knoestvuller breed inzetbaar. Het systeem heeft zijn eigenschappen na ruim 25 jaar inmiddels wereldwijd bewezen. WoodFix is leverancier van vulmiddelen voor hout. Het assortiment bestaat onder andere uit poeders, pasta’s en het Knoestvuller systeem. Door de sterke focus op vulmiddelen en de klantgerichte houding profileert WoodFix zich als partner voor zowel de ambachtelijke meubelmaker als de grotere meubelproductiebedrijven.

Nadere informatie:
WoodFix
Telefoon: 06 – 27 137 502
www.woodfix.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X