4.3 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Winnaars Vakwerk Awards

ALMERE – Jakko Woudenberg van Dutch Wood Artist uit Schagen is de winnaar van de Vakwerk Award 2020. De prijs, een Ford Transit Custom, werd vrijdag 4 september uitgereikt. Uit bijna 500 inzendingen kende de jury hem de prijs toe voor zijn schitterende cirkelvormige parketvoer waarin de jaarringen van een boom terug te zien zijn.

“Ik kreeg van de architect van het pand de vraag of ik van parket de jaarringen van een boom kon leggen” vertelt Woudenberg. Hij creëerde van duizenden kaarsrechte latjes een serie van 75 organisch gevormde jaarringen. Met zijn team werkte hij in totaal twaalf weken aan de vloer; zes weken voor de begane grond en nog eens zes weken voor de trap en de bovenverdieping.

“Van deze man gaan we nog meer horen”, voorspelde algemeen directeur Rob Klifman van Bouwmaat Nederland bij de prijsuitreiking. “Zijn werk gaat in de richting van kunst.” En dat is precies de kant die Woudenberg met Dutch Wood Artist op wil.

Nog vier winnaars

Met zijn parketvloer won Woudenberg ook de eerste prijs in de categorie Interieurbouw. Nog vier vakmannen gingen naar huis met een prijs: een trofee én een waardebon van 500 euro. In de categorie Duurzaam Bouwen was dat Walther Dingemans van VDZ Projecten uit Rijen. Hij verduurzaamde een ‘doodgewone twee-onder-een kap uit de jaren 60.’ John Schilder van Pan Onderhoudsbedrijf uit Volendam won in de categorie Renovatie en Onderhoud. Hij gaf een 130 jaar oude woning die in een chique buurt in Amsterdam stond te verloederen, weer allure. In de categorie Aan-en Verbouw ging timmerbedrijf Zeevat uit Elspeet met de eer strijken. Zeevat liet met een grootscheepse verbouwing zien hoe je van een woning uit de jaren ’70 iets heel moderns kan maken.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X