9.7 C
Apeldoorn
maandag 11 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Wereldwijde lancering van nieuwe Robland modellen

BRUGGE (B) – Robland is ook dit jaar op Ligna in hal 13 (stand E41). Dit jaar presenteert Robland met trots haar nieuwe paneelzagen en tafelzaag aan de houtbewerkingswereld. Naast de nieuwe machines zal ook het bestaand Robland-programma vertegenwoordigd zijn op de stand. Ook zullen er demonstraties plaatsvinden op de CNC boormachine, BM3000.

In 2018, 50 jaar na de oprichting, komt Robland met haar nieuwe serie paneelzagen uit. De Z300, Z400 en Z500-serie vervangen de vorige Z3200-, NZ3200- en PS-serie en verbeteren deze op verschillende niveaus. Commercieel Manager Tom Borghmans: “Telkens heeft de klant de keuze tussen handmatig, elektrisch, 1-as en 3-assen aangedreven machines. Wat nieuw is, is dat elk model een gietijzeren zaagbeugel heeft die roteert op schalen, evenals stevigere lagers op de zaagas. Hierdoor worden trillingen onderdrukt en de nauwkeurigheid verhoogd. Daarnaast zijn er veel nieuwe opties, zoals een in de loopwagen geïntegreerde start/stop-optie en een LED-strip die als extra veiligheid brandt bij gebruik van de voorritser. Met het revolutionaire DDF-systeem (dubbel digitale flipper), zullen veel gebruikers plaatmateriaal soepeler en nauwkeuriger kunnen verwerken. We hebben er hard aan gewerkt om nog beter aan de behoeften van de individuele klant te voldoen.”

Robland zal in 2019 tijdens Ligna haar nieuwe tafelzagen lanceren met de naam M500 M en de M500 EL. De M500-serie bevat de technische verbeteringen van onze nieuwe paneelzagen die vorig jaar werden gelanceerd:

Het zaagblad draait in gietijzeren schelpen en een flensmotor wordt gebruikt om minder trillingen te veroorzaken. Het BOSS-systeem blijft behouden op de loopwagens. Dit letterwoord staat voor Balls on Steel en verwijst naar de ronde staven in het profiel van de Robland-loopwagen en de kogels in een kogelkooi. Hierdoor loopt de loopwagen soepeler en is het risico op beschadiging kleiner. Mocht dit laatste toch gebeuren, volstaat het de stangen even te draaien om een nieuw glad roloppervlak te verkrijgen. De loopwagen voelt dan weer als nieuw aan. Robland introduceerde tot slot bij de vorige Ligna editie een nieuwe overhangende zaagkap met geïntegreerde afzuiging in de buis die zorgt voor betere stofafzuiging.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X