1.4 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Wereldbank en Duitsland presenteren Progreen

NEW YORK – De Wereldbank introduceert in samenwerking met Duitsland een nieuw initiatief: Progreen. Met Progreen wil de Wereldbank de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering aangaan. De plannen werden maandag 23 september bekend gemaakt.

De focus ligt op het tegengaan van ontbossing en CO2 uitstoot. Ook willen de initiatiefnemers de leefbaarheid in door het klimaat verarmde gebieden verbeteren, onder andere door het tegengaan van bosbranden en het bevorderen van biodiversiteit. Progreen ondersteunt landen met het bereiken van hun nationale en internationale duurzaamheidsdoelen. “Met Progreen willen we meer duurzame en veerkrachtige landschappen creëren”, aldus David Malpass, president van de Wereldbank. “Met het programma willen we verschillende sectoren bij elkaar brengen, die met hun innovatieve programma’s invloed kunnen uitoefenen op de nationale politiek.” In eerste instantie kunnen de financiële middelen aangewend worden om landen en initiatieven administratief en technisch te ondersteunen met het realiseren van hun plannen.

Focus

Progreen wil daarbij de focus leggen op sectoren die in grote mate verantwoordelijk zijn voor ontbossing of omvorming van landschappen naar minder wenselijk gebruik en dus verarming van de biodiversiteit. Voorbeelden daarvan zijn de landbouw, infrastructuur en mijnbouw. Voor de kickstart heeft Duitsland 200 miljoen euro beschikbaar gesteld. Met deze ondersteuning laat het land zien dat het zich wil focussen op het behoud van bossen, het herstel van landschappen en de vergroting van biodiversiteit. Het eerste doel van Progreen is om binnen korte tijd 1 miljard dollar bijeen te brengen om de initiatieven verder vorm te kunnen geven.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X