4.3 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

WEBO brengt kennisdeling in de praktijk

BRUSSEL – Kennisdeling is allesbehalve nieuw. Maar hóe we in onze branche kennis delen verschilt nog weleens. De een geeft lezingen, de ander stelt whitepapers beschikbaar. Middenin Brussel verrijst nu een ‘overdekte stad’. Het is een levensecht project waar timmerfabriek WEBO uit Rijssen niet alleen aan de slag is, maar ook graag anderen meeneemt in haar toegepaste kennis. “Laten zien wat je doet is nog altijd de beste manier om uit te leggen hóe je iets doet”, aldus Willem Haase CEO bij WEBO.

Oude stationshallen in Brussel worden door het Nederlandse architectenbureau Neutelings-Riedijk omgetoverd tot een overdekte stad met winkelruimtes, promenades en horeca. De hallen zijn 175 meter diep en de oppervlakte van het station bedraagt 40.000 vierkante meter. Met extra verdiepingen komt daar nog eens 35.000 vierkante meter bij. Het project loopt tot 2020 door.

WEBO levert de kozijnen en balustrades en draagt zo in grote mate bij aan de uitstraling. Maar liefst 75.000 strekkende meter in eikenhout. Daardoor wordt meteen duidelijk waarom WEBO bij dit project is aangesloten. Het engineeren, produceren en monteren van de eiken kozijnen en balustrades vraagt om een relatie die verder gaat dan de gebruikelijke verhouding tussen architect en leverancier. Het is bij uitstek een project waarin WEBO haar ambities kan waarmaken. Bij de samenwerking is BIM van groot belang. WEBO werkt met partners Neutelings & Riedijk, MBG en Bureau Bouwtechniek in één BIM-model samen. Alle input, van klant tot aan partner, komt hier bijeen. En WEBO stuurt vanuit dat éne BIM-model het hele productieproces aan. De match tussen Neutelings & Riedijk en WEBO is voor kenners overigens geen ongewone. Al eerder werkten de twee partijen samen bij de realisering van het Stadhuiskwartier in Deventer.

Kennis delen

Ook bij deze samenwerking is er dus een speciale rol weggelegd voor eiken kozijnen. In aanzicht en de totaalbeleving van Gare Maritime Brussel, maar ook in constructie. Het resulteert in een nauwe betrokkenheid. Elke week is er een delegatie van WEBO te vinden in Brussel. En vandaar ook de uitnodiging aan eenieder die graag ontdekt hoe het in z’n werk gaat. Wie van dichtbij wil zien hoe dit bijzondere project tot stand komt kan mee op sleeptouw. “We maken pas een verschil in onze branche als we niet bang zijn om te delen. Gare Maritime is voor ons inspirerend om aan te werken. Het zou toch zonde zijn als we dat plezier voor onszelf houden”, aldus Haase. “Vernieuwen valt en staat met een gezonde dosis eigenwijsheid. Dat is niet de weg van de minste weerstand, maar wel de weg naar boven. Wij zoeken de grenzen op, om samen met anderen de lat hoger te leggen. Of het nou kozijnen, HSB-elementen, BIM-ontwerpen of gevelwanden zijn. Of het nou aannemer, woningcorporatie, adviseur of architect betreft, ons timmermansoog voor processen in de bouw levert – vanuit de basis – doordachte oplossingen op. Misschien wel de beste. Dat zal de tijd uitwijzen. Ondertussen blijven wij vindingrijk, met onze handen uit de mouwen.”

Belangstellenden kunnen contact opnemen met WEBO om deel te nemen aan een excursie naar Gare Maritime.

Nadere informatie: info@webo.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X