0.6 C
Apeldoorn
woensdag 29 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Webinar ‘Risicobeoordeling klimaatverandering’

DELFT – Het klimaat verandert. In Nederland zijn we al volop bezig met het in kaart brengen van de risico’s. Maar ook op het wereldtoneel gebeurt veel. Door ISO is er een norm ontworpen die richtlijnen geeft voor het beoordelen van risico’s. Op 30 september organiseert NEN van 10:00 – 12:00 uur een webinar om inzicht te geven in het gebruik van ISO 14091.

ISO 14091 geeft een basis voor de planning, implementatie, controle en evaluatie van een risicoanalyse voor klimaatverandering voor elke organisatie, ongeacht grootte, type en aard.
Tijdens het webinar wordt er ingegaan op de toepassing en de voordelen en nadelen van het gebruik van deze norm. Tijdens dit webinar kunnen er vragen gesteld worden.

Klimaatrisico’s bij bedrijven

Bedrijven willen of moeten klimaatrisico’s in kaart brengen en daarover rapporteren. Veel bedrijven worstelen met de vraag hoe zo’n klimaatrisico analyse gestart moet worden. Vaak wordt bij het aanpakken van dit onderwerp nog veel zelf bedacht en uitgevonden.
Voorbeeld: Een bedrijf wil investeren in een nieuw distributiecentrum en heeft een locatie op het oog. Is het wel verstandig om hier te gaan bouwen? Zullen klimaatveranderingen op de lange termijn niet zorgen voor problemen met de investering? Is er een betere locatie?
ISO 14091 biedt een routekaart om dit abstracte idee van klimaatverandering door te vertalen naar mogelijke concrete risico’s.

Webinar

Het webinar gaat in op de toegankelijke ISO 14091 die een procesmatige invulling geeft aan de stappen die gezet moeten worden in de risicoanalyse. Er wordt gesproken door Gerhard Mulder (Climate Risk Services), Michel Moens (Arcadis) en Thomas Bles (Deltares). Geïnteresseerd in het webinar, maar kunt u deze niet bijwonen? Meld u zich dan toch aan en maak gebruik van de keuze achteraf de bijbehorende documentatie te ontvangen.
Er zijn geen kosten verbonden voor deelname aan dit webinar.

Nadere informatie

NEN Klantenservice, telefoon 015 2 690 391 of e-mail klantenservice@nen.nl.
Voor informatie over het webinar of over het normalisatieproces: Jacobien Boehmer, Normalisatie Consultant, telefoon 015 2 690 429 of e-mail mm@nen.nl.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

Laatste nieuws

X