9 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Een warm, frisse combinatie

VLISSINGEN – De decorcollectie van Finsa – ‘Gama Duo’ – is divers en daar zijn nog eens twaalf nieuwe inspirerende en trendy decors aan toegevoegd. Ieder jaar presenteert Finsa een aantal kersverse decors en ook dit jaar passen ze weer volledig in het huidige tijdsbeeld. De uitbreiding is een gave mix van Scandinavische invloeden en jaren’70 stijl geworden.

De vier toegevoegde unikleuren zorgen voor vrolijkheid. ‘Terracota Nova’ is een aardachtige kleur, die in combinatie met hout uitstekend tot zijn recht komt. ‘Verde Jungla’ is een donkergroen design met blauwe ondertonen. Deze natuurlijke kleur geeft je het gevoel dat je in een tropische omgeving bent. Van ‘Apricot Fruit’ kan je alleen maar blij worden. Het jeugdige en frisse design geeft een perfect alternatief voor intensere en donkerdere decors. Blauw is één van de belangrijkste kleuren in meubels voor jongeren. ‘Aqua Blue’ geeft een kamer een klassiek blauw tintje en is een perfecte match met de Scandinavische look.

Verfijnd ontwerp

Finsa komt ook met twee nieuwe textieldecors op de proppen, ‘Tweed Natural’ en ‘Tweed Terra’. Een lichte en een donkere uitvoering. De eerste valt met alles te combineren en de terra is perfect voor de meer verfijnde interieurs. ‘Mármol Atenea’ is het nieuwste lid van de marmerfamilie. Het elegante en grijze verfijnde design met groenblauwe aders zorgt voor een ideale combi met lichte en donkere houtontwerpen.

Nordic stijl

‘Hygge Pine’ brengt ons naar noordelijk gelegen oorden. Een ontwerp dat opvalt door de lichte kleur, lijnenspel en Scandinavische invloed. Ideaal voor het creëren van gezellige omgevingen. Daar sluit ‘Makers Wood’ volledig bij aan. Door de Atlas-structuur krijgt dit industriële design een vleugje realisme. ‘Roble Oasis’ en ‘Roble Eternity’ zijn twee nieuwe eikensoorten. Beide zijn de evolutie van een elegante en rustieke stijl. Tot slot: ‘Nogal Slow’, dat de nieuwe collectie een klassiek tintje geeft.

Unieke dragerplaat

De ‘Gama Duo’ decorcollectie wordt standaard geleverd op een speciaal door FINSA ontwikkelde plaat, SuperPan. De plaat bestaat uit een combinatie van een kern van houtspaanders en heeft twee HDF-toplagen. Het geheel wordt in de Portugese fabriek van Finsa als één procedé vervaardigd, waardoor de voordelen van beide materialen worden gecombineerd: een perfect oppervlak en een zuiver zaagresultaat. Uitbrekende spaanders zijn vanaf nu verleden tijd, wat SuperPan zeer geschikt maakt voor veredeling. De fijne HDF-toplagen zijn ideaal om te coaten of te verven. Daarnaast krijgen alle platen het FSC-certificaat, vanwege haar duurzame karakter.

Een groot aantal van de decors zijn zowel als melamine en als HPL op verschillende dragerplaten te verkrijgen bij Baars & Bloemhoff. Deze materialenleverancier verdeelt exclusief in Nederland de ‘Gama Duo’ decorcollectie.

Nadere informatie: www.finsa.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X