0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Wandpanelen met clicksysteem

OOSTROZEBEKE (B) – Unilin division panels heeft collectie ClicWall volledig 2018-proof gemaakt. Het gamma telt 106 verschillende afwerkingen, waaronder realistische hout- en betondesigns. En ook op technisch vlak staat ClicWall niet stil: dankzij het geoptimaliseerde klikprofiel wordt het plaatsen nog eenvoudiger.

De mdf-panelen zijn aan weerszijden voorzien van een melaminelaag, waardoor ze krasbestendig en spatwaterdicht zijn. ClicWall is gemakkelijk in onderhoud en behoudt jarenlang zijn oorspronkelijke uiterlijk. Al deze eigenschappen maken van ClicWall een product dat uitstekend geschikt is voor hotels, winkelketens, ziekenhuizen, kantoren, scholen en andere omgevingen die intensief worden gebruikt.

Voor een veilige installatie en een risicoarm gebruik is de brandreactie van wandmateriaal cruciaal. Naast de standaarduitvoering is er daarom ook een brandwerende variant: ClicWall FR (Fire Retardant). ClicWall FR-panelen bieden alle pluspunten van de standaard ClicWall, maar hebben bovendien het certificaat Euroklasse B-s2, d0, waardoor ze voldoen aan de strenge brandvoorschriften van openbare gebouwen. Naast ClicWall FR 10mm ontwikkelde UNILIN heel recent ClicWall FR 12mm met brandreactie B-s1 d0, waardoor nog minder rook wordt gevormd.

Binnen interieurinrichting wint het gebruik van hout met de dag aan populariteit. De nieuwste aanwinsten in het ClicWall-gamma zijn niet alleen qua uiterlijk nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Ze voelen bovendien levensecht aan. Alles wat zo kenmerkend is voor hout wordt uiterst nauwkeurig nagebootst. Het resultaat: een muuroppervlak met de look & feel van echt hout en bovendien zeer onderhoudsvriendelijk.

Nog makkelijker te plaatsen

Omdat plaatsingsgemak voor Unilin centraal staat, werd recent het klikprofiel geoptimaliseerd. Een paraffinestrookje doet de panelen nog makkelijker in elkaar glijden. Een stippellijn duidt aan waar er geschroefd of geniet moet worden. Het gevolg? Een nog sneller en netter eindresultaat.

Nadere informatie:
Unilin
Telefoon: 0032 – 56 66 70 21
www.unilinpanels.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X