4.3 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Waarom bomen belangrijk zijn voor een stad

AMSTERDAM – Om de stad leefbaar te houden hebben we veel en grote bomen nodig. Ze produceren zuurstof, verkoelen de omgeving, vangen fijnstof af en slaan CO2 op. Daarnaast geven bomen sfeer en dragen ze bij aan de biodiversiteit. Om deze functies allemaal te kunnen verrichten, hebben bomen water nodig. Sterker nog, wanneer bomen voldoende water tot hun beschikking hebben, dragen ze maximaal bij aan een leefbaar klimaat in de stad.

Over het belang van bomen in de stad gaat de film ‘De stad als bos’ van de Bomenstichting. Op een heldere manier wordt in korte tijd de werking van bomen zichtbaar gemaakt en dat ze hun functies alleen goed kunnen verrichten als ze over voldoende water beschikken.
Bomen, en juist ook grote en oude bomen, leveren een belangrijke bijdrage aan de oplossing van de klimaatproblematiek. Met behulp van de moderne technieken krijgen jonge en oude bomen de ruimte om beter te groeien en ontwikkelen. Zorgvuldig omgaan met bomen en hun groeiplaats is een belangrijke en noodzakelijke investering in de toekomst.

Bomen hebben het in de steden niet gemakkelijk, want de ruimte is beperkt, zowel bovengronds als ondergronds. Soms is er te weinig water, soms te veel. De film laat zien hoe op tal van plaatsen in Nederland oplossingen zijn gevonden voor een goed waterbeheer bij bomen. Net alsof ze in een bos staan waar er wel voldoende ruimte is voor boomwortels om te groeien en water uit de grond te halen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X