0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

VVNH één van de ondertekenaars Green Deal Duurzaam GWW 2.0

DELFT – Op 27 november hebben zeven nieuwe partijen een handtekening zetten onder de Green Deal Duurzaam GWW 2.0. Daarmee is groep van ondersteuners, uitdragers en uitvoerenden van deze deal een stap verder in het bereiken van de doelstelling: Duurzaamheid is in 2020 een integraal onderdeel van alle spoor- grond- water- en wegenbouwprojecten.

De ambitie van de Green Deal Duurzaam GWW 2.0 legt een grote veranderopgave bij de partijen die deze ondertekenen. De opgave vertaalt zich in de vier transitielijnen te weten van kosten naar waarde, van reactief naar proactief, van uniek naar uniform en van alleen naar samen. Hieraan werken de ondertekenaars gezamenlijk en individueel waarbij erkenning van een goede balans tussen People, Planet en Prosperity het uitgangspunt is voor het bereiken van een duurzame GWW-sector.

De ondertekening door de nieuwe partijen KWS, Arup, Besix, Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen, Movares, Ploegam en Roelofsgroep is de bevestiging van een beweging die niet meer te stoppen is.

Tijdens de netwerkbijeenkomst van de ondertekenaars Green Deal 2.0 DGWW in de ochtend op 27 november in Amersfoort, die in samenspraak met de Unie van Waterschappen Markt en Innovatiedag naast en met elkaar plaatsvond, kwamen ook nog bijzondere onderwerpen in het kader van duurzaamheid aan de orde . Onder andere was er een toelichting door Richard Jorissen van het Hoog Water Beschermings Programma en werd het daarbij behorende rapport aldaar gepresenteerd. Tevens kregen de deelnemers een inkijk in een aantal zeer actuele projecten vanuit opdrachtgevers en opdrachtnemers perspectief. Ook werden via discussietafels de onderwerpen verder uitgediept tijdens een extra discussietafel onder leiding van Ben Spiering (Projectdirecteur De Bouwagenda) werden de aanwezige bestuurders en andere belangstellenden meegenomen in de kabinetsplannen rond duurzaamheid en de raakvlakken.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X