0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Voorlichtingscampagne Afbouwprofs van start

VEENENDAAL – Om jongeren te informeren over de opleidings- en carrièremogelijkheden in de sector afbouw, is de voorlichtingscampagne Afbouwprofs van start gegaan. Middels korte video’s vertellen jongeren waarom zij gekozen hebben voor hun opleiding tot vloerenlegger, stukadoor, natuursteenbewerker of plafond- en wandmonteur.
Met deze voorlichtingscampagne proberen de initiatiefnemer, NOA Opleidingsbedrijf, de instroom in de afbouw te bevorderen. Generatie Z, de jeugd die nu enthousiast moet worden gemaakt voor het werk in de afbouw, groeit op in een volledig digitale wereld. Daarom is voor videoclips gekozen voor hun belevingswereld met ‘fun’-aspecten en wordt gebruik gemaakt van de social-mediakanalen: Instagram, YouTube en Snapchat.

Veel jongeren, maar ook hun ouders, zijn helaas onbekend met de beroepen in de afbouw. Toch zijn dit dé vakmensen die zorgen voor de afwerking van woningen en bedrijfspanden, zowel nieuwbouw als renovatie. Afbouwprofs maken er iets moois van, zijn verzekerd van werk en hebben een uitstekend inkomen. Als de interesse gewekt is, kunnen leerlingen op www.afbouwprofs.nl terecht voor meer informatie en de mogelijkheden. Ze kunnen deelnemen aan open dagen, een dagje meelopen of een kennismakingsgesprek regelen. De sector afbouw heeft een lange traditie met het opleiden van vakmensen in goede samenwerking met het vmbo en mbo. Via de combinatie van werken en leren worden jongeren opgeleid tot stukadoor, vloerenlegger, natuursteenbewerker en/of plafond- en wandmonteur. Doorgroei is mogelijk naar bedrijfsleider, ondernemer of docent. Mensen in de afbouwsector kenmerken zich door specialistisch vakmanschap, professionaliteit en vaktrots; kortom echte Afbouwprofs hebben de toekomst.

Nadere informatie: www.afbouwprofs.nl.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

Laatste nieuws

X