1.4 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Voorcollege over gevelbekleding

WAGENINGEN – Houtonderzoeksinstituut SHR organiseert een digitaal voorcollege ‘Uitgangspunten voor duurzame gevelbekleding’. Dit voorcollege geeft een indruk wat in de twee cursusdagen in september/oktober verwacht kan worden.

Houten gevels winnen aan populariteit, maar veel betrokkenen hebben twijfels over de duurzaamheid en de geschiktheid van de materialen. Veel problemen zijn terug te voeren op het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud en daarmee eenvoudig te voorkomen. Op 17 juni van 9.00 tot 10.00 uur kunnen geïnteresseerden kennis maken met de vier docenten die de onderwerpen en lesvormen van de tweecursusdagen presenteren. De doelgroep bestaat uit houthandelaren, timmerfabrikanten, architecten, aannemers, houtverduurzamers, looncoatbedrijven, verfleveranciers, onderhoudsbedrijven en beheerders van vastgoed. Tijdens het voorcollege krijgen zij een indruk of de cursus van waarde kan zijn. Het doel van de cursus is om inzicht te geven in de voorwaarden voor een duurzame gevelbekleding waarbij de risico’s in relatie tot ontwerp, materiaalgebruik, uiterlijk, onderhoud en levensduur kunnen worden ingeschat en beheerst. Met de cursus hoopt SHR een bijdrage te leveren aan het verminderen van schades met gevelbekleding.

Tijdens de cursus komen de volgende zaken aan de orde: gevelbekledingen, houtkwaliteit, houtvochtgehalte en houtaantasting, coatings, onderhoud en de schade-keten.
De tweedaagse cursus start in september/oktober voor wat betreft het inhoudelijk deel bij het houtonderzoeksinstituut SHR te Wageningen. Het daarop volgend praktisch deel vindt plaats op locatie. Inschrijven kan via info@shr.nl

Nadere informatie: www.shr.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X