0.9 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Voorafscheider met cycloontechnologie

WADDINXVEEN – Grote hoeveelheden stof en spanen vormen vanaf nu geen enkel probleem meer. Niet voor het standaardfilter en niet voor de zuigkracht. Want de CT-VA voorafscheider onderschept tot wel 95 procent van het stof voordat het de stofzuiger bereikt. Dit ontlast het standaardfilter en garandeert een constante hoge zuigkracht.

Door de cycloontechnologie scheidt en verzamelt de nieuwe CT-voorafscheider een groot deel van de grove en fijne stofdeeltjes voordat ze zelfs maar in de stofzuiger terechtkomen. Door de toepassing van een speciale cycloontechnologie is het gelukt om een zo compact mogelijke constructie met een hoog afscheidingspercentage te combineren. De opgezogen lucht vol stof wordt in de cycloon in een spiraalvormige beweging omgezet. Daardoor botsen de stofdeeltjes tegen de wand van de cycloon en vallen onder invloed van de zwaartekracht in het opvangreservoir van de CT-voorafscheider“, legt Danny Huijzer uit. “Daardoor kan tot 80 procent van de minerale stofdeeltjes en tot 95 procent van de grove stofdeeltjes zoals zaagsel afgescheiden en in het opvangreservoir verzameld worden voordat ze zelfs maar in de stofzuiger terechtkomen. Zo wordt het standaardfilter van de stofzuiger ontlast en zorgt voor een constant hoge afzuigcapaciteit. De CT-voorafscheider is goedgekeurd voor de stofklassen L en M.”

Comfortabel

De opvangreservoirs kunnen gemakkelijk en veilig getransporteerd worden dankzij stapelbare opvangreservoirs met compacte afmetingen en robuuste constructie. Door de modulaire constructie zijn afzonderlijke onderdelen eenvoudig te reinigen. Omdat de vulcapaciteit makkelijk te zien is, biedt Festool hiervoor transparante opvangreservoirs en wegwerpstofzakken aan.

Nadere informatie:
Festool
www.festool.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X