8.4 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Vloerschroef

SOEST- De Duitse schroevenspecialist HECO introduceert de HECO-UNIX-Top voldraadschroef met een kleine verzonken lenskop van roestvrij staal A2. De schroef is leverbaar in lengtes van 40 en 60 millimeter. Met de nieuwe schroef reageert HECO op de groeiende vraag van klanten naar een vloerschroef die weersbestendig is en tegelijkertijd een mooi ontwerp biedt.

Dankzij de kleine, visueel aantrekkelijke, verzonken lenskop is de vloerschroef niet alleen geschikt voor het bevestigen van vloeren, maar hij kan ook voor andere toepassingen met zichtbare schroefkoppen worden gebruikt. De versies van roestvrije staal zijn bedoeld als aanvulling op het assortiment voor bevestigingen in hout met agressieve ingrediënten en voor bevestigingen in omgevingen waar vocht of condensatie kunnen ontstaan. Naast de bestaande afmetingen van 3,5 x 50 millimeter zijn de nieuwe versies nu beschikbaar met een lengte van 40 en 60 millimeter.

Tegelijkertijd bieden de nieuwe roestvrijstalen schroeven ook alle bekende voordelen van de blauwverzinkte vloerplaatschroef: de volledige schroefdraad met veranderende spoed zorgt er bijvoorbeeld voor dat houten onderdelen bij het inschroeven samen worden getrokken. De spleetvorming of het kraken van vloerplaten wordt zo voorkomen. De belasting wordt volledig door de draad geabsorbeerd. De kleine lenskop met een diameter van slechts 5,3 millimeter wordt alleen gebruikt als een schroefaandrijving. Door de extra freesribben direct onder de schroefkop verzinken de schroeven soepel en fraai in het houtoppervlak. Ook de roestvrijstalen variant heeft de vloerschroef een Topix-punt met snijribben, zodat deze nauwkeurig en zonder splijten op kleine randafstanden kan worden verwerkt.

Nadere informatie:
Jac Lowie & Zoon
Telefoon: 035 – 541 59 58
www.heco-schrauben.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X