0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Vliegende Meubelmakers zoeken versterking

Ook de aankomende zomer gaan de Vliegende Meubelmakers weer op pad. Zomer 2019 zetten de meubelmakers hun vaardigheden in in Ghana, Uganda en Suriname. Belangstellenden kunnen zich aanmelden of naar een van de informatiebijeenkomsten in Amsterdam.

Vliegende Meubelmakers dragen skills over, maken meubels en doneren gereedschap in actuele hulpsituaties én bij vergeten groepen. Als stichting zoeken we ieder jaar vrijwilligers die bevlogen zijn met hart en handen. Vrijwilligers die meubels kunnen maken en in de zomer zo’n vier weken naar het buitenland willen vliegen om zich in te zetten voor lokale bewoners en hen het meubelmakers vak willen leren.

In de zomer van 2019 sturen we voor de veertiende keer vier groepen van zo’n 6-8 vrijwilligers op pad. De beoogde projecten zijn in Ghana, Uganda en Suriname. De meubelmakers willen op verzoek van stichting Bokemei bijvoorbeeld meubels gaan maken voor een school voor Ghaneese weeskinderen uit sloppenwijken. En stichting Unu Pikin heeft de stichting gevraagd om te komen helpen bij hun meubelwerkplaats waar arbeid, stage en opvang wordt geboden aan mensen met een beperking en leerlingen van het voortgezet onderwijs. Door samen met lokale bewoners aan de slag te gaan, zorgen de meubelmakers voor kennisoverdracht, culturele uitwisseling en maken zij meubels voor een lokaal doel.

Informatie

Meer informatie is te vinden op Instagram of Facebook en op de website: www.vliegendemeubelmakers.nl. De stichting organiseert op 29 oktober (17.30uur), 13 november (17.30 uur) en 01 december (10.00 uur) voorlichtingen waar alles wordt verteld over de projecten en voorwaarden. Aanmelden is niet nodig, De bijeenkomsten vinden plaats de HMC mbo vakschool (Arlandaweg 173, Amsterdam).

- Advertisement -

Laatste nieuws

X