8.2 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Visueel hout sorteren in Zweden

WILP – Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB) nodigt belangstellende houtliefhebbers uit voor een Studiereisnaar Zweden met als insteek: visueel hout sorteren volgens de Scandinavische sorteerregels en kennismaken met de Scandinavische houtindustrie. De reis is gepland van 16 tot en met 20 september.

De reis is speciaal samengesteld voor diegenen die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden te maken hebben met onder andere vurenhout. Er worden drie indrukwekkende zagerijen (Eksjö Industri, zagerij Zwedentimber en Ingarps Trävaror) bezocht en het ultieme Zwedengevoel wordt vergroot door het verblijf in een hotel gebouwd in typisch Zweedse stijl aan de rand van een prachtig Zweeds meer.

Tijdens deze week zullen cursisten een inzicht krijgen in het gehele proces van houtverwerking zoals het bij veel zagerijen het in Zweden eraan toegaat. Deelnemers zullen bezoeken brengen aan de bossen en getuige zijn van de oogst van de bomen. Tevens krijgen zij uitleg over duurzame bosbeheer in Zweden. Daarnaast zal een houtverduurzamer bezocht worden welke meerdere verfstraten in productie heeft. Leidraad van deze studiereis is het grijze boekje welke de basis vormt de Scandinavische kwaliteitsklasse en formeel de basis vormt voor de inkoop- en verkoopcontracten. Op de een na laatste dag van de studiereis zal een examen worden afgenomen om te beoordelen worden of de opgedane kennis ten aanzien het sorteren volgens het grijze boekje voldoende is geweest. Maar naast al het leren zullen we ook de Zweedse cultuur gaan proeven en genieten van de prachtige landschappen en de goede Zweedse keuken.

Nadere informatie: www.evanbuytendijk.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X