-1.1 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Vijfde jaarlijkse STTC conferentie in aantocht

PARIJS – Intelligente data inzetten om zo het marktaandeel duurzaam (tropisch) hardhout te vergroten, dat is het centrale thema tijdens de European Sustainable Tropical Timber Coalition (STTC) Conferentie op 25 oktober in Tropical Garden in Parijs. Bedrijfsleven., overheden, ngo’s en handelsorganisaties vertellen over hun ervaring en delen hun visie.

De Europese houthandel is het er wel over een dat de grootscheepse omschakeling naar duurzaam geoogst hardhout alleen mogelijk is door het gebruik van data. Maar juist nu het momentum daar is en de markt rijp is voor gecertificeerd en duurzaam verkregen (tropisch) hardhout beschikken we niet of onvoldoende over de middelen om die data grootscheeps te verkrijgen.

In de huidige tijd is het ontsleutelen en inzetten van betrouwbare data de manier om marktaandeel te vergroten. Dat geldt voor alle industrie en dus ook voor de markt van duurzaam verkregen hout. Maar het gaat bij goede data niet alleen om marktaandeel; ook doelen stellen, markttransparantie en het verkrijgen van vertrouwen in tropisch hardhout en vooral de betrouwbaarheid van het hout zijn belangrijke aandachtspunten.

Tijdens de conferentie zijn er diverse sprekers die het woord voeren. Daarnaast zijn er ‘ronde tafels’, waarbij deelnemers van gedachten wisselen. Sprekers en deelnemers aan deze ronde tafels zijn experts van nationale branche-organisaties voor de houthandel uit onder andere Frankrijk, Spanje, en het UK. Veder zijn experts van FLEGT, ATIBT, WALE SAS, PEFC, FSC en Probos aanwezig om hun kennis met het publiek te delen. De organisatie is in handen van stichting Probos.

Nadere informatie:
Europeansttc.com
Probos.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X