8.4 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Verwoestende brand bij bamboespecialist MOSO

ZWAAG – Op vrijdagavond 21 februari jl. is door onbekende oorzaak brand ontstaan in het magazijn van MOSO International in Zwaag. Er waren op het moment van de brand geen personen aanwezig in het pand en er zijn geen gewonden gevallen. Het hoofdkantoor en het magazijn van MOSO moeten als verloren worden beschouwd.

In het gebouw was geen productiefaciliteit aanwezig. Het naastgelegen pand van Defranq is door de brand ook totaal verwoest. Onderzoek moet uitwijzen hoe de brand is ontstaan. Over de waarde van alle opgeslagen materialen die tijdens de brand verloren zijn gegaan, durft MOSO nog geen uitspraak te doen. Er is een verzekeringsexpert ingeschakeld. Het bedrijf zegt goed verzekerd te zijn en te verwachten dat de financiële consequenties van de brand beperkt zullen zijn.

De medewerkers van MOSO hebben hun werkzaamheden hervat op een tijdelijke locatie, totdat een locatie wordt gevonden waar het bedrijfsproces kan worden uitgevoerd tijdens de herbouw van het hoofdkantoor en magazijn. De commerciële werkzaamheden zijn momenteel gericht op het informeren van klanten en het vinden van oplossingen voor door de brand ontstane voorraadtekorten. MOSO-medewerker José de Ruijter-Luken: “Hoewel het hoofdkantoor zwaar is getroffen, blijft de organisatie wereldwijd overeind. De continuïteit staat niet ter discussie. Wij zijn zeer strijdvaardig en zijn er zeker van dat we hier, met alle aangeboden hulp, sterker uitkomen.”

MOSO, de grootste bamboe-importeur van Europa, is opgericht in 1997 en vestigde zich in 2015 in het nieuwe, duurzame pand op industrieterrein Zevenhuis, dat tevens dienstdoet als showroom. MOSO levert uit diverse magazijnen (in Zwaag en buiten Europa) en direct vanuit fabrieken in China aan distributeurs. Wereldwijd heeft het bedrijf meegewerkt aan talloze bouwprojecten, waarvan de volledige inrichting van Hotel Jakarta in Nederland de bekendste is.

Klanten, leveranciers of transporteurs van MOSO die een vraag over een bestelling of product hebben kunnen rechtstreeks contact opnemen met MOSO, bij voorkeur via info@moso.eu of telefonisch via 0229-265732. Op de site van het bedrijf (www.moso.eu) staan de antwoorden op de meest gestelde vragen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X